menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Hotová jídla
keyboard_arrow_right
vepřový guláš segedínský s knedlíkem

vepřový guláš segedínský s knedlíkem

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - vepřový guláš segedínský s knedlíkem
Energetická hodnota 883 kJ
= 211 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 6 g
Tuky 17 g
Vláknina 1 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 883 kJ
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 6 g
Tuky 17 g
Vláknina 1 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
9 g
Sacharidy
6 g
Cukry
2 g
Tuky
17 g
Nasycené mastné kyseliny
3 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
7 g
Polynenasycené
3 g
Cholesterol
41 mg
Vláknina
1 g
Sůl
1 g
Voda
66 g
Vápník
77 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
446 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Cholin Cholin
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Obsahuje minerální látky
Mangan Mangan
Jód Jód
Zinek Zinek
Železo Železo
Fosfor Fosfor
Hořčík Hořčík
Fluor Fluor
Vápník Vápník
Sodík Sodík
Draslík Draslík
Pektin Pektin
Kobalt Kobalt
Chrom Chrom
Měď Měď
Selen Selen
Molybden Molybden

Vepřový guláš segedínský s knedlíkem je typické české jídlo. Připravuje se z vepřového masa orestovaného na cibulce a tuku, nejčastěji se používá vepřové sádlo, vody a kysaného zelí. Z koření se v něm vyskytuje kmín, pepř, červená paprika a samozřejmě sůl. Často se zahušťuje jíškou připravenou z mouky a vody. Nakonec se zjemňuje zakysanou smetanou nebo šlehačkou.

Konkrétní vliv na zdraví záleží na postupu přípravy guláše. Klasický segedínský guláš zahuštěný jíškou a zjemněný smetanou má poměrně dost kalorií, a tak je vhodný pro osoby s velkým energetickým výdejem, které nemají nadváhu. Pro jednotlivce, kteří si váhu hlídají nebo se jí pokouší snížit, je vhodnější guláš připravený z libového vepřového masu na minimu kvalitního tuku, nezahuštěný jíškou a nezjemněný tučnou smetanou. Místo smetany ke šlehání lze použít mléko nebo méně tučná zakysaná smetana. Jako přílohu místo klasického houskového knedlíku raději volíme rýži či pohanku.

Máte-li rádi ke guláši knedlík, pak je možné si připravit jeho zdravější variantu z celozrnné mouky a celozrnného pečiva, bude obsahovat více vitamínů, minerálních látek i vlákniny. Guláš se dá připravit i zcela bezlepkově, což ocení všichni, kdo jsou alergičtí nebo intolerantní na lepek. Často se připravuje i vegetariánská verze klasického segedínu se sójovým nebo jiným rostlinným 'masem'.

Nejhledanější v kategorii Hotová jídla

Název Energetická hodnota (kJ)
540 add_circle Zapsat
135 add_circle Zapsat
677 add_circle Zapsat
1 114 add_circle Zapsat
488 add_circle Zapsat
767 add_circle Zapsat
435 add_circle Zapsat
650 add_circle Zapsat
415 add_circle Zapsat
1 035 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách