Boloňská omáčka s mletým hovězím se tradičně používá k dochucení těstovin nebo k přípravě lasagní. Jejím základem jsou račata, cibule, mrkev a mleté maso. Rajčata lze použít čerstvá, ale i konzervovaná, v obou případech je lepší zvolit variantu bez slupky.
REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Potraviny keyboard_arrow_right
Pokrmy keyboard_arrow_right
Hotová jídla keyboard_arrow_right
Boloňská omáčka s mletým hovězím
Boloňská omáčka s mletým hovězím
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 100 kcal
= 419 kJ
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 4,26 g
Tuky 5,2 g
Vláknina 0,15 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 100 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 4,26 g
Tuky 5,2 g
Vláknina 0,15 g
Nutriční hodnoty
Stav | tepelně zpracované |
Bílkoviny | 9 g |
Sacharidy | 4,26 g |
Cukry | 0 g |
Tuky | 5,2 g |
Nasycené mastné kyseliny | - |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | - |
Vláknina | 0,15 g |
Sůl | 0,5 g |
Voda | - |
Vápník | - |
GI | |
PHE | 450 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Na tuto omáčku má každá domácnost svůj oblíbený recept, a tak se její složení může značně lišit. Pokud použijete méně tučné mleté hovězí maso, které orestujete na malém množství kvalitního tuku a nebudete přidávat tučnou slaninu nebo uzeniny, pak se může jednat o zdravý pokrm.
Pokud máte chuť na boloňskou omáčku, ale nikdy jste ji nezkoušeli, pak se můžete inspirovat v našich receptech. Máme pro vás připraven postup jak na klasické boloňské špagety, tak i na jejich odlehčenou variantu. Při vaření se však fantazii meze nekladou, a tak můžete experimentovat a přidat si prakticky jakoukoli vaší oblíbenou zeleninu. Sice se pak již nebude jednat o tradiční boloňskou omáčku, ale zelenina vašemu zdraví rozhodně velmi prospěje.
Nejhledanější v kategorii Hotová jídla
Název | Energetická hodnota (kcal) |
---|
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů