menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Sýry měkké a tvrdé
keyboard_arrow_right
balkánský sýr Pilos

balkánský sýr Pilos

(Pilos)
Množství x {{unitOption.title}} kus
balkánský sýr Pilos
Energetická hodnota 976 kJ
= 233 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 3 g
Tuky 18 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 976 kJ
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 3 g
Tuky 18 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
15 g
Sacharidy
3 g
Cukry
3 g
Tuky
18 g
Nasycené mastné kyseliny
10 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
70 mg
Vláknina
-
Sůl
4 g
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
740 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Ostatní
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Obsahuje minerální látky
Zinek Zinek
Sodík Sodík
Hořčík Hořčík
Vápník Vápník
Fosfor Fosfor
Pozitivní vliv na zdraví
Zuby Působí kladně na zuby
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Nehty Zlepšuje stav nehtů
Imunita Posiluje imunitu
Negativní vliv na zdraví
Ledviny Konzumace nadměrného množství poškozuje ledviny
Hypertenze Může způsobovat zvýšení krevního tlaku
Obsah potraviny

Výrobek je složen z mléka, soli (max. 4,5 %) a smetanové kultury. Z hlavních živin jsou nejvíce zastoupeny bílkoviny a jen malé množství sacharidů. Dodává do těla i další cenné látky, jako například vápník, fosfor, hořčík, sodík, draslík, či vitamíny A, D, E nebo B.

Vliv na zdraví

Sýr můžete zařadit do racionálního jídelníčku, i jídelníčku osob s redukční dietou. Hodí se při zvýšené potřebě vápníku (děti a dospívající, osoby s osteoporózou). Mají dobrý vliv i na obranyschopnost organismu a stres. Některé bílkoviny obsažené v sýrech, především kasein chrání před zubním kazem. Konzumace sýrů je prospěšná i pro naše nehty. Balkánský sýr by se měl na jídelníčku objevovat spíše pro jeho zpestření, protože obsahuje větší množství soli (nevhodné zejména pro kardiaky, hypertoniky a pacienty s onemocněním ledvin).

Praktické rady

pokud držíte redukční dietu nebo nechcete přijímat tolik soli, můžete si balkánský sýr namíchat se strouhaným tvarohem (ideálně v poměru 1:1). Při použití balkánského sýra počítejte s obsahem soli ve výrobku a pokrm již nepřisolujte (nebo jen mírně). Balkánský sýr nemusíte přidávat pouze do zeleninových salátů, hodí se i pro teplé pokrmy.

Nejhledanější v kategorii Sýry měkké a tvrdé

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
1 100 0,27 0,02 0,16 add_circle Zapsat
1 101 0,27 0 0,17 0 add_circle Zapsat
337 0,11 0,02 0,03 add_circle Zapsat
497 0,11 0,03 0,07 add_circle Zapsat
997 0,17 0,02 0,18 add_circle Zapsat
1 338 0,28 0,01 0,22 add_circle Zapsat
541 0,28 0,03 0 0 add_circle Zapsat
1 064 0,27 0 0,16 0 add_circle Zapsat
1 376 0,18 0,02 0,28 add_circle Zapsat
657 0,19 0,01 0,09 add_circle Zapsat
976 0,11 0,01 0,2 add_circle Zapsat
691 0,19 0,02 0,09 add_circle Zapsat
1 428 0,26 0,01 0,26 add_circle Zapsat
1 596 0,21 0,01 0,32 add_circle Zapsat
455 0,11 0,03 0,06 add_circle Zapsat
1 100 0,27 0 0,17 add_circle Zapsat
423 0,12 0,04 0,04 add_circle Zapsat
1 524 0,25 0 0,29 add_circle Zapsat
529 0,3 0 0 add_circle Zapsat
1 524 0,25 0,02 0,29 0 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách