Vepřové koleno je pokrm, který je tvořen převážně tukem. Ale zároveň v něm najdeme i poměrně značné množství bílkovin.
REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
Potraviny keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby keyboard_arrow_right
Maso hovězí a vepřové keyboard_arrow_right
vepřové koleno
vepřové koleno
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 303 kcal
= 1 267 kJ
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 0,1 g
Tuky 26 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 303 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 0,1 g
Tuky 26 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav | tepelně zpracované |
Bílkoviny | 17 g |
Sacharidy | 0,1 g |
Cukry | - |
Tuky | 26 g |
Nasycené mastné kyseliny | 7 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 13 g |
Polynenasycené | 3 g |
Cholesterol | - |
Vláknina | - |
Sůl | - |
Voda | 56 g |
Vápník | 18 mg |
GI | |
PHE | 871 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Obsahuje minerální látky
Draslík Draslík
Železo Železo
Fluor Fluor
Selen Selen
Hořčík Hořčík
Sodík Sodík
Fosfor Fosfor
Vápník Vápník
Mangan Mangan
Negativní vliv na zdraví
Přetrvávající zvýšení krevního tlaku Může zhoršovat nadváhu/obezitu
Tučnější vepřové maso není vhodné zejména pro osoby, které se snaží hubnout nebo které mají nadváhu. Sportovci a fyzicky aktivní jedinci si mohou tuto lahůdku občas dopřát. Bílkoviny jsou totiž důležité pro výstavbu našich svalů.
Vepřové koleno nemusíte pokaždé zdlouhavě péct. Na trhu je k dostání také koleno hotové (vařené, uzené, ...). Pokud konzumaci vepřového kolena neodoláte, nandejte si na talíř rozumnou porci a doplňte ji vhodnou přílohou. Ideální je dušené zelí, kvašená zelenina nebo zeleninový salát.
Nejhledanější v kategorii Maso hovězí a vepřové
Název | Energetická hodnota (kcal) | |
---|---|---|
289 | | |
113 | | |
212 | | |
211 | | |
232 | | |
245 | | |
116 | | |
318 | | |
418 | | |
237 | | |
325 | | |
240 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů