menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Maso drůbeží
keyboard_arrow_right
kuřecí maso smažené

kuřecí maso smažené

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 884 kJ
= 211 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 2 g
Tuky 9 g
Vláknina 0,1 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 884 kJ
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 2 g
Tuky 9 g
Vláknina 0,1 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
31 g
Sacharidy
2 g
Cukry
-
Tuky
9 g
Nasycené mastné kyseliny
2 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
3 g
Polynenasycené
2 g
Cholesterol
94 mg
Vláknina
0,1 g
Sůl
-
Voda
58 g
Vápník
17 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 528 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Ostatní
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Cholin Cholin
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Obsahuje minerální látky
Zinek Zinek
Draslík Draslík
Fosfor Fosfor
Hořčík Hořčík
Selen Selen
Železo Železo
Měď Měď
Sodík Sodík
Vápník Vápník
Pozitivní vliv na zdraví
Metabolismus Podporuje metabolismus (látkovou výměnu)
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Imunita Posiluje imunitu
Negativní vliv na zdraví
Rakovina Riziková potravina, která může v nadměrném množství ovlivnit vznik rakoviny
Obsah potraviny

Kuřecí maso je nutričně hodnotné, lehce stravitelné, má nízký obsah tuků (nasycené i nenasycené mastné kyseliny v rovnováze), ale zároveň mnoho bílkovin s velkým obsahem důležitých aminokyselin. Kuřecí maso má vyšší obsah cholesterolu, ale je libovější v porovnání s jinými masy. Mezi významné minerály patří fosfor, hořčík, železo, vápník, draslík, selen, zinek nebo měď. Obsahuje převážně vitamíny ze skupiny B, například B3 a B6. Kromě toho tu najdete ale zastoupení i dalších vitamínů jako například A, C, E nebo K.

Vliv na zdraví

Při smažení vznikají v jídle škodlivé látky, které mohou zvýšit riziko rozvoje rakoviny. Smažená a mastní jídla jsou těžce stravitelná a mohou způsobovat žaludeční obtíže nebo podráždit žlučník. Kuřecí maso samotné má ale příznivé účinky. Konzumace se podílí na řízení hladiny krevního cukru a má schopnost snižovat riziko vzniku rakoviny. Konzumace kuřecího mase zvyšuje účinnost imunitního systému a ovlivňuje energetický metabolismus. Díky přítomnosti fosforu udržuje zdravé zuby a kosti a má protizánětlivé účinky.

Praktické rady

O mnoho zdravější a výživnější je kuřecí maso připravené na přírodno. Obalované kuřecí mase bude křupavější a méně nasáklé olejem, jestliže ke každému našlehanému vajíčku přidáme lžíci vody. Přebytečného oleje se zbavíme, položíme-li pokrm na savý papír. Nesmažite na laciném a pro smažení nevhodném oleji, který se snadno přepaluje. Teplota oleje by neměla přesáhnout 175 °C.

Nejhledanější v kategorii Maso drůbeží

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
461 0,23 0 0,01 add_circle Zapsat
471 0,21 0,01 0,03 0 add_circle Zapsat
766 0,29 0 0,07 add_circle Zapsat
454 0,2 0 0,03 add_circle Zapsat
900 0,28 0 0,12 add_circle Zapsat
440 0,24 0 0,01 add_circle Zapsat
540 0,17 0,02 0,06 0 add_circle Zapsat
631 0,29 0 0,03 add_circle Zapsat
460 0,2 0 0,03 add_circle Zapsat
596 0,13 0,02 0,09 add_circle Zapsat
555 0,24 0,01 add_circle Zapsat
678 0,23 0,04 0,05 add_circle Zapsat
623 0,17 0,02 0,08 add_circle Zapsat
598 0,2 0 0,07 0 add_circle Zapsat
389 0,18 0,04 0,01 add_circle Zapsat
622 0,12 0,07 0,05 0 add_circle Zapsat
339 0,1 0 0,04 add_circle Zapsat
845 0,25 0 0,11 add_circle Zapsat
997 0,27 0 0,13 add_circle Zapsat
646 0,18 0,02 0,08 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách