zelný salát se připravuje podle různých receptů. Každá hospodyňka má jistě ten svůj, zaručený. Jako základ může sloužit červené či bílé zelí (čerstvé či nakládané), do kterého se přidávají další ingredience (cukr, med, sůl, pepř, křen, feferonky, bylinky, olivový olej, mrkev, ananas, jablka, pomeranč, hroznové víno či rozinky, ořechy, šunka, sýr, sójové maso, jogurt, majonéza, aj.). Z výčtu možných ingrediencí je patrné, že obsah výsledného zelného salátu může být velmi variabilní.
REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
zelný salát
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 209 kJ
= 50 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 7 g
Tuky 0,5 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 209 kJ
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 7 g
Tuky 0,5 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny | 2 g |
Sacharidy | 7 g |
Cukry | - |
Tuky | 0,5 g |
Nasycené mastné kyseliny | - |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | - |
Vláknina | 2 g |
Sůl | - |
Voda | - |
Vápník | - |
GI | |
PHE | 95 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
podle druhu použitých surovin. Vyhněte se konzumaci lahůdkářských zelných salátů, které jsou plné chemických aditiv, majonézy a dalších zbytečností.
varianty zdravých zelných salátů je dobré střídat. Předejdete tak nejen chuťovému stereotypu, ale zajistíte tělu pestřejší škálu výživných látek. V zimním období je zelí dobrým zdrojem vitamínů, vlákniny i dalších živin a jeho cena je oproti ceně jiné zeleniny (zejména rajčat, paprik a okurek) velmi výhodná. Kromě toho zelí chutná stále stejně i v zimním období, což se o ostatních druzích zeleniny říci zpravidla nedá.
Nejhledanější v kategorii Saláty
Název | Energetická hodnota (kJ) | |
---|---|---|
247 | | |
426 | | |
781 | | |
284 | | |
301 | | |
880 | | |
198 | | |
138 | | |
206 | | |
289 | | |
215 | | |
264 | | |
88 | | |
300 | | |
474 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách