Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Saláty
keyboard_arrow_right
zelný salát

zelný salát

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 50 kcal
= 209 kJ
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 7 g
Tuky 0,5 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 50 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 7 g
Tuky 0,5 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
7 g
Cukry
-
Tuky
0,5 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
2 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
95 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %

zelný salát se připravuje podle různých receptů. Každá hospodyňka má jistě ten svůj, zaručený. Jako základ může sloužit červené či bílé zelí (čerstvé či nakládané), do kterého se přidávají další ingredience (cukr, med, sůl, pepř, křen, feferonky, bylinky, olivový olej, mrkev, ananas, jablka, pomeranč, hroznové víno či rozinky, ořechy, šunka, sýr, sójové maso, jogurt, majonéza, aj.). Z výčtu možných ingrediencí je patrné, že obsah výsledného zelného salátu může být velmi variabilní.

podle druhu použitých surovin. Vyhněte se konzumaci lahůdkářských zelných salátů, které jsou plné chemických aditiv, majonézy a dalších zbytečností.

varianty zdravých zelných salátů je dobré střídat. Předejdete tak nejen chuťovému stereotypu, ale zajistíte tělu pestřejší škálu výživných látek. V zimním období je zelí dobrým zdrojem vitamínů, vlákniny i dalších živin a jeho cena je oproti ceně jiné zeleniny (zejména rajčat, paprik a okurek) velmi výhodná. Kromě toho zelí chutná stále stejně i v zimním období, což se o ostatních druzích zeleniny říci zpravidla nedá.

{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách