menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pečivo a pomazánky
keyboard_arrow_right
Pečivo sladké
keyboard_arrow_right
závin jablečný z listového těsta

závin jablečný z listového těsta

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 743 kJ
= 177 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 25 g
Tuky 8 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 743 kJ
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 25 g
Tuky 8 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
25 g
Cukry
10 g
Tuky
8 g
Nasycené mastné kyseliny
3 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
18 mg
Vláknina
2 g
Sůl
0,5 g
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
125 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %

„štrůdl“ z listového těsta připravujeme většinou z polotovaru, tedy kupovaného mraženého či chlazeného produktu. Toto těsto se skládá z velkého množství tuku různé kvality (asi 1/3 hmotnosti těsta), bílé mouky, vody, soli a někdy také mnoha přídatných látek. Závin se plní nejčastěji strouhanými či krájenými jablky, které se doplní cukrem, skořicí, rozinkami a někdy také ořechy. Jablka se mohou podsypávat strouhankou, kokosem nebo piškotovými drobky, aby se předešlo vytečení přebytečné šťávy z jablek při pečení. Závin se zabalí jako „nohavice“, potře se rozšlehaným vejcem a peče se do zlatova.

výhodou jablečného závinu je obsah ovoce a ořechů. Je však otázkou, kolik která pekárna či hospodyňka používá náplně na jaké množství těsta. Těsto je zdrojem nekvalitních, většinou velmi laciných tuků, bílé mouky a často obsahuje také mnoho přídatných látek.

zkuste upéct závin z celozrnného těsta, do kterého použijete kvalitní tuk – nejlépe v menším množství, než uvádí originální recept. Jablka většinou není třeba doslazovat, ale pokud máte kyselejší druh, můžete použít některé z alternativních sladidel (datlový sirup, obilný slad, stévii, med apod.) nebo sladší chuti dosáhnout zdvojením dávky rozinek. Jestliže držíte redukční dietu a jablečný závin chcete do jídelníčku zahrnout, nedávejte si ho jako dezert, ale pochutnejte si na něm hned po ránu. Vhodným doplňkem bude miska nízkotučného tvarohu (s ovocem, vanilkou, skořicí apod.), který zajistí, abyste neměli po takové snídani brzy hlad.

Nejhledanější v kategorii Pečivo sladké

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
1 451 0,07 0,35 0,2 0,02 add_circle Zapsat
1 555 0,05 0,44 0,19 0,01 add_circle Zapsat
1 082 0,09 0,42 0,05 0,06 add_circle Zapsat
1 500 0,06 0,5 0,15 0,01 add_circle Zapsat
946 0,03 0,27 0,13 0,01 add_circle Zapsat
996 0,1 0,2 0,05 0,01 add_circle Zapsat
1 954 0,06 0,48 0,28 0,01 add_circle Zapsat
1 579 0,07 0,6 0,12 0,02 add_circle Zapsat
1 410 0,06 0,54 0,1 0,03 add_circle Zapsat
1 359 0,08 0,59 0,06 0,02 add_circle Zapsat
946 0,1 0,38 0,03 0,01 add_circle Zapsat
1 400 0,05 0,52 0,12 0,02 add_circle Zapsat
1 715 0,09 0,52 0,1 0,04 add_circle Zapsat
1 601 0,07 0,58 0,14 0,02 add_circle Zapsat
1 739 0,07 0,56 0,17 0,08 add_circle Zapsat
703 0,05 0,28 0,04 0,03 add_circle Zapsat
1 294 0,07 0,46 0,11 0,03 add_circle Zapsat
1 807 0,07 0,45 0,25 0,02 add_circle Zapsat
1 280 0,04 0,45 0,11 0,03 add_circle Zapsat
2 000 0,08 0,55 0,25 0,02 add_circle Zapsat
Barbora Zindelová: Jak chutná Barcelona
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
Získejte speciální talíř, jenž byl vyroben pro aplikaci www.kaloricketabulky.cz
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách