Třtinový cukr nerafinovaný se získává z cukrové třtiny. Třtinový cukr neprochází procesem chemické rafinace a bělení a neobsahuje zbytkové chemikálie jako bílý cukr. Ve třtinovém cukru najdeme zdravou melasu, která obsahuje řadu stopových a organických látek, vitamínů skupiny B a enzymy.
třtinový cukr nerafinovaný
Bílkoviny | 0 g |
Sacharidy | 99 g |
Cukry | 99 g |
Tuky | 0 g |
Nasycené mastné kyseliny | - |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | - |
Vláknina | - |
Sůl | - |
Voda | - |
Vápník | - |
GI | |
PHE | 0 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Po dlouhodobé a pravidelné konzumaci melasy dochází k pročišťování lymfatického systému, zlepšuje se funkce svalů a kloubů. Melasa příznivě působí i na srdce, krevní tlak, povzbuzuje organismus, mírní alergické projevy, astma, zklidňuje ozářenou kůži, odstraňuje průjem i zácpu. Ve větším množství ale konzumace cukru může způsobovat poruchy regulace krevního cukru, narušovat rovnováhu minerálních látek, ovlivňovat imunitní systém, způsobovat úzkost, podrážděnost nebo hyperaktivitu a přispívat k obezitě a vyššímu krevnímu tlaku.
Dávejte pozor při výběru cukru. Řepný cukr je často dobarvován karamelovým sirupem a neobsahuje zdravou melasu. Někdy se surový řepný bílý cukr nedočistí a stává se nerafinovaným řepným cukrem hnědé barvy. Obsahuje draselné a sodné soli, které jsou pro naše zdraví škodlivé. Třtinový cukr nerafinovaný se používá ke slazení jídel (palačinky, lívance, omáčky, ...), přípravě dezertů a pečení podobně jako bílý cukr.
Nejhledanější v kategorii Přísady a ochucovadla
Název | Energetická hodnota (kJ) | |
---|---|---|
1 700 | | |
1 700 | | |
1 394 | | |
650 | | |
1 680 | | |
978 | | |
1 676 | | |
115 | | |
2 800 | | |
1 373 | | |
555 | | |
476 | |