menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Nápoje
keyboard_arrow_right
Nápoje alkoholické
keyboard_arrow_right
víno bílé suché Chardonnay

víno bílé suché Chardonnay

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - víno bílé suché Chardonnay
Energetická hodnota 289 kJ
= 69 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 0,8 g
Tuky 0 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 289 kJ
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 0,8 g
Tuky 0 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
0 g
Sacharidy
0,8 g
Cukry
0,8 g
Tuky
0 g
Nasycené mastné kyseliny
0 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
0 g
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
0 mg
Alkohol
0,12 g
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-

Víno bílé suché Chardonnay se vyrábí z bobulí vinné révy, která se nechávají kvasit. Tímto procesem vzniká alkohol.

Některé studie uvádějí, že pravidelné pití malého množství bílého vína umí snížit riziko ucpávání věnčitých tepen a může zvýšit hladinu pozitivního cholesterolu. Bílé víno se podílí i na snižování hladiny krevního cukru a prospěje i našemu trávení. Pokud nejste v přísné redukční dietě, pak si můžete občas vypít sklenku kvalitního bílého vína. Pokud se však snažíte zhubnout, pak není rozumné současně konzumovat alkohol, který obsahuje 'prázdné kalorie'. Dalším důvodem je, že se alkohol metabolizuje v játrech, což zpomaluje proces pálení tuků, poněvadž se nejprve odbourává právě alkohol.

Suché bílé víno se s velkou oblibou využívá při vaření, můžete s námi zkusit připravit skvělá zapečená kuřecí prsa. Patří také do každého správného punče, který je oblíbeným pitím na párty s přáteli. Při konzumaci vína se může poškodit zubní sklovina nebo se utvořit skvrny na zubech. Je lepší si tedy po jeho pití vždy raději vyčistit zuby.

Nejhledanější v kategorii Nápoje alkoholické

Název Energetická hodnota (kJ)
263 add_circle Zapsat
309 add_circle Zapsat
178 add_circle Zapsat
175 add_circle Zapsat
239 add_circle Zapsat
339 add_circle Zapsat
188 add_circle Zapsat
314 add_circle Zapsat
201 add_circle Zapsat
1 110 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách