na tento pokrm existuje řada receptů. Obsah výsledného jídla se odvíjí od konkrétních surovin použitých při vaření a postupu přípravy pokrmu.
{{item.title}}
{{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min


špagety boloňské
Množství x {{unitOption.title}} kus
REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
Energetická hodnota 1 120 kJ
= 267 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 59 g
Tuky 11 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 120 kJ
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 59 g
Tuky 11 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny | 4 g |
Sacharidy | 59 g |
Cukry | - |
Tuky | 11 g |
Nasycené mastné kyseliny | - |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | - |
Vláknina | - |
Sůl | - |
Voda | - |
Vápník | - |
GI | |
PHE | 180 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
Obsah potraviny
Vliv na zdraví
boloňské špagety lze připravit tak, aby se jednalo o zdravý a vyvážený pokrm. Na druhou stranu lze boloňské špagety uvařit i tak, že se o zdravotním prospěchu pokrmu hovořit nedá.
Praktické rady
k vaření boloňských špaget použijte jako základ celozrnné těstoviny a kvalitní mleté maso (namísto uzeniny). Přeslazený kečup vyměňte za rajčatový protlak, drcená rajčata nebo rajčata čerstvá. S tukem je dobré šetřit, protože i kvalitní mleté maso je zdrojem skrytých tuků. Naopak nešetřete zeleninou. Zužitkovat můžete například mrkev, celer, cuketu, papriky, rajčata aj. Samozřejmostí by měla být cibulka zpěněná „do sklovata“ a na plátky nakrájený česnek. Boloňským špagetám z bufetů a pochybných restaurací se raději vyhněte.
Nejhledanější v kategorii Hotová jídla
Název | Energetická hodnota (kJ) | Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Vláknina | |
---|---|---|---|---|---|---|
670 | 0,12 | 0,02 | 0,11 | | ||
593 | 0,27 | 0,03 | 0,04 | | ||
540 | 0,07 | 0,21 | 0,02 | 0,01 | | |
356 | 0,03 | 0,18 | 0 | 0,03 | | |
1 115 | 0,17 | 0,06 | 0,19 | 0 | | |
873 | 0,1 | 0,3 | 0,03 | | ||
128 | 0,02 | 0,04 | 0 | 0,03 | | |
1 139 | 0,09 | 0,38 | 0,1 | 0,01 | | |
1 120 | 0,3 | 0 | 0,17 | | ||
336 | 0,02 | 0,17 | 0 | 0,02 | | |
605 | 0,15 | 0,04 | 0,08 | | ||
348 | 0,09 | 0,07 | 0,01 | 0,02 | | |
771 | 0,07 | 0,27 | 0,04 | | ||
896 | 0,03 | 0,28 | 0,01 | | ||
455 | 0,13 | 0,04 | 0,05 | | ||
316 | 0,01 | 0,05 | 0,03 | | ||
515 | 0,15 | 0,04 | 0,05 | | ||
551 | 0,05 | 0,15 | 0,07 | | ||
977 | 0,01 | 0,32 | 0,1 | | ||
567 | 0,09 | 0,16 | 0,04 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách