menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pečivo a pomazánky
keyboard_arrow_right
Pečivo slané
keyboard_arrow_right
rohlík bílý

rohlík bílý

Množství x {{unitOption.title}} kus
rohlík bílý
Energetická hodnota 1 262 kJ
= 301 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 57 g
Tuky 4 g
Vláknina 4 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 262 kJ
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 57 g
Tuky 4 g
Vláknina 4 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
10 g
Sacharidy
57 g
Cukry
-
Tuky
4 g
Nasycené mastné kyseliny
1 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
1 g
Polynenasycené
1 g
Cholesterol
-
Vláknina
4 g
Sůl
-
Voda
29 g
Vápník
107 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
489 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %

Jedná se o pečivo z bílé pšeničné mouky s přídavkem vody, oleje, droždí, soli, případně dalších přísad (např. různých zlepšujících přípravků apod.). Rohlík bílý bohužel neobsahuje žádné minerální látky a vitamíny.

Bílá mouka – tedy základ tukového rohlíku, je zbavena většiny vitamínů a minerálů. Obsah vlákniny je v ní také téměř nulový. Proto nemá konzumace bílého rohlíku žádný přínos pro naše zdraví (dodá jen „prázdnou“ energii). Naopak můžeme říci, že při větší a častější spotřebě takového pečiva stoupá riziko výskytu civilizačních onemocnění, jako je obezita či diabetes mellitus. Důvodem je fakt, že po konzumaci bílého pečiva s nízkým obsahem vlákniny a vysokým obsahem jednoduchých cukrů, prudce stoupá hladina cukru v krvi a poté zase strmě klesá. Z dlouhodobého hlediska je tento jev nežádoucí a způsobuje inzulínovou rezistenci. Střídejte proto bílé rohlíky s celozrnným pečivem a doplňujte je vhodnými oblohami (čerstvá zelenina, méně tučné kvalitní mléčné výrobky, domácí šunka, menší množství vhodného tuku, ...).

Abychom se vyhnuli konzumaci přídatných látek, můžeme si rohlíky upéct doma. Zbytečně tak nebudeme zatěžovat tělo (týká se zejména jater a ledvin) nežádoucími „éčky“. Pečivo z bílé mouky upřednostňujeme u dětí, které nemají ještě tak dobře vyvinutý organismus, aby mohly přijímat velké dávky vlákniny. Pokud rádi trávíte čas v kuchyni, zkuste náš recept na žitné rohlíky.

Nejhledanější v kategorii Pečivo slané

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
1 520 0,08 0,65 0,03 0 add_circle Zapsat
1 051 0,08 0,51 0,01 0,02 add_circle Zapsat
1 020 0,08 0,45 0,01 0,04 add_circle Zapsat
964 0,08 0,41 0,01 0,05 add_circle Zapsat
1 000 0,08 0,42 0,03 0,05 add_circle Zapsat
1 202 0,09 0,55 0,03 0,02 add_circle Zapsat
1 100 0,1 0,43 0,05 0,03 add_circle Zapsat
1 197 0,08 0,6 0,01 0,03 add_circle Zapsat
1 082 0,08 0,42 0,05 0,06 add_circle Zapsat
1 100 0,28 0,01 0,14 0,11 add_circle Zapsat
1 010 0,08 0,48 0,01 0,06 add_circle Zapsat
807 0,05 0,37 0,01 0,08 add_circle Zapsat
930 0,08 0,4 0,01 0,07 add_circle Zapsat
960 0,06 0,3 0,05 0,1 add_circle Zapsat
1 100 0,08 0,46 0,04 0,03 add_circle Zapsat
1 187 0,1 0,44 0,06 0,05 add_circle Zapsat
1 070 0,1 0,46 0,03 0,05 add_circle Zapsat
1 126 0,06 0,36 0,09 0,07 add_circle Zapsat
1 053 0,08 0,49 0,02 0,01 add_circle Zapsat
892 0,06 0,43 0,01 0,05 add_circle Zapsat
965 0,06 0,34 0,05 0,1 add_circle Zapsat
1 101 0,09 0,45 0,07 0,03 add_circle Zapsat
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Nejlepší cvičební videa na internetu, podle kterých můžete cvičit zadarmo, a rady odborníka, jak si u toho neublížit
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách