menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Hotová jídla
keyboard_arrow_right
pečené brambory

pečené brambory

Množství x {{unitOption.title}} kus
pečené brambory
Energetická hodnota 356 kJ
= 85 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 18 g
Tuky 0,1 g
Vláknina 3 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 356 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 18 g
Tuky 0,1 g
Vláknina 3 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
18 g
Cukry
0 g
Tuky
0,1 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
3 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
130 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %

Pečené brambory se nejčastěji připravují v troubě a patří mezi velmi oblíbené přílohy. V bramborách najdeme spoustu minerálních látek, a to hořčík, železo, zinek, měď, mangan, fosfor, jod, nikl, draslík či vápník.

Pokud se brambory vhodně připraví, tak jsou poměrně nízkokalorickou přílohou, která se zároveň pyšní vysokou nutriční hodnotou. Při redukční dietě zvolte variantu pečení jen s malý množstvím tuku nebo zcela na sucho na pečícím papíře. Když brambory pečete v troubě, je třeba počítat s tím, že z 20dkg porce syrových brambor po upečení zbyde jen malá hrstka, což každému nemusí stačit. Při pečení totiž dochází totiž k odstranění velké části vody. Při dietě je tedy lepší zvolit větší objem při nižší energetické hodnotě na 100g přílohy (brambory vařené v páře nebo ve vodě - nejlépe i se slupkou).

Vyzkoušejte brambory při pečení kombinovat s houbami, různou zeleninou, masem, sýry a kořením. Vyzkoušet můžete i odlehčené zapečené brambory se šmakounem a zeleninou. Při pečení brambor vyberte olej určený pro vyšší teploty a brambory zpracovávejte nejlépe i se slupkou, budou pak mít více vlákniny.

Nejhledanější v kategorii Hotová jídla

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
507 0,05 0,1 0,05 0,02 add_circle Zapsat
434 0,12 0,11 0,01 add_circle Zapsat
398 0,04 0,17 0,01 0,02 add_circle Zapsat
553 0,11 0,05 0,06 0,01 add_circle Zapsat
447 0,07 0,1 0,04 0,02 add_circle Zapsat
670 0,12 0,02 0,11 add_circle Zapsat
135 0,03 0,04 0 0,02 add_circle Zapsat
540 0,07 0,21 0,02 0,01 add_circle Zapsat
488 0,15 0,06 0,03 0,03 add_circle Zapsat
873 0,1 0,3 0,03 add_circle Zapsat
1 115 0,17 0,06 0,19 0 add_circle Zapsat
600 0,06 0,25 0,02 0,01 add_circle Zapsat
128 0,02 0,04 0 0,03 add_circle Zapsat
1 120 0,3 0 0,17 add_circle Zapsat
696 0,03 0,26 0,05 0,03 add_circle Zapsat
505 0,04 0,16 0,04 add_circle Zapsat
840 0,21 0,2 0,02 add_circle Zapsat
1 585 0,13 0,67 0,04 0,09 add_circle Zapsat
883 0,17 0,02 0,15 0 add_circle Zapsat
961 0,07 0,31 0,03 0,02 add_circle Zapsat
713 0,08 0,19 0,07 add_circle Zapsat
1 386 0,23 0,15 0,2 0,01 add_circle Zapsat
778 0,05 0,34 0,02 0,02 add_circle Zapsat
139 0,02 0,05 0 0,03 add_circle Zapsat
1 352 0,12 0,33 0,16 add_circle Zapsat
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Nejlepší cvičební videa na internetu, podle kterých můžete cvičit zadarmo, a rady odborníka, jak si u toho neublížit
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách