Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Uzeniny a paštiky
keyboard_arrow_right
párek vídeňský (vepřový)

párek vídeňský (vepřový)

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - párek vídeňský (vepřový)
Energetická hodnota 277 kcal
= 1 160 kJ
Bílkoviny 11,9 g
Sacharidy 1 g
Tuky 25 g
Vláknina 0,3 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 277 kcal
Bílkoviny 11,9 g
Sacharidy 1 g
Tuky 25 g
Vláknina 0,3 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
11,9 g
Sacharidy
1 g
Cukry
0,4 g
Tuky
25 g
Nasycené mastné kyseliny
11 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
0 mg
Vláknina
0,3 g
Sůl
2,2 g
Voda
-
Vápník
0 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
595 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %

Párek vídeňský (vepřový) je známá a oblíbená uzenina vyráběná z vepřového masa a tuku. Jeho složení bývá různé, záleží na konkrétním výrobci a výrobním postupu. Často jsou obsaženy různé konzervanty, aromata, barviva, kořenící směsi a jedlá sůl.

Obecně platí, že uzenářské výrobky a uzeniny nejsou vhodné pro každodenní konzumaci a zdravý životní styl. Obsahují totiž velké množství nevhodných tuků, které zvyšují rozvoj nadváhy a obezity. Mají také vysoký obsah soli, což je nevhodné zejména pro hypertoniky, pacienty s otoky a děti. Často se v nich vyskytuje i hodně koření, což může citlivějším jedincům jako jsou senioři, děti a osoby se šetřící dietou, vyvolávat zažívací problémy a alergie. Uzeniny jsou i plné nežádoucích přídatných látek, které negativně ovlivňují naše zdraví.

Potravinářská vyhláška nařizuje, aby masný výrobek s názvem „vídeňský párek“ obsahoval nejméně 55% masa a nejvýše 40% tuku. Použití strojně odděleného masa (tzv. separátu) je zde zakázáno. Při nákupu pečlivě čtěte složení výrobku, dbejte na to, aby obsah masa byl, co nejvyšší, a množství tuku a soli, co nejnižší. Pro tělo je však vždy lepší libové a přírodně upravené maso (kuřecí steak, hovězí či vepřový plátek, ...) než uzenářské výrobky.

Nejhledanější v kategorii Uzeniny a paštiky

Název Energetická hodnota (kcal)
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů