Kakao holandské se sníženým obsahem tuku je tvořeno kakaovým práškem, který má snížený obsah tuku. Udaný obsah kakaového másla v sušině je kolem 10 - 12% hmotnosti. Dále výrobek obsahuje i regulátor kyselosti neboli uhličitan draselný. Kakaový prášek se vyrábí z kakaových bobů.
kakao holandské se sníženým obsahem tuku
Bílkoviny | 22 g |
Sacharidy | 12,5 g |
Cukry | 1 g |
Tuky | 12,5 g |
Nasycené mastné kyseliny | 6,8 g |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | - |
Vláknina | 30 g |
Sůl | 0,08 g |
Voda | - |
Vápník | - |
GI | |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
V kakau najdeme řadu cenných látek, vitamínů a minerálních látek. Tato potravina má povzbuzující účinek, snižuje únavu i horečku. Kakao je obecně známé svými protizánětlivými účinky. Pokud máte rádi kakaový nápoj, pak si ho připravte z kvalitního kakaa a polotučného (či nízkotučného mléka). Pokud držíte redukční dietu, pak tento nápoj již nedoslazujte nebo použijte některé ze zdravých nízkokalorických sladidel. Granulované nápoje často obsahují spoustu cukru a dalších umělých látek, a tak nejsou pro přípravu tohoto oblíbeného nápoje vhodné.
Ke zdravějšímu oslazení kakaa můžete použít kvalitní med, stévii, sirup z agáve, melasu nebo čekankový sirup. Všechna tato sladidla nabídnou vitamíny, minerály nebo i vlákninu. Holandské kakao se často využívá i při pečení, všude tam, kde si přejeme mít čokoládovou chuť a krásnou tmavě hnědou barvu (brownies, čokoládové buchty, muffiny, bábovky, ...). Také se skvěle hodí k přípravě čokoládové pěny.
Nejhledanější v kategorii Přísady a ochucovadla
Název | Energetická hodnota (kcal) | |
---|---|---|
325 | | |
337 | | |
368 | | |
346 | |