menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Ovoce
keyboard_arrow_right
Marmelády a džemy
keyboard_arrow_right
jahodová marmeláda

jahodová marmeláda

Množství x {{unitOption.title}} kus
jahodová marmeláda
Energetická hodnota 1 098 kJ
= 262 kcal
Bílkoviny 0,49 g
Sacharidy 64 g
Tuky 0,27 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 098 kJ
Bílkoviny 0,49 g
Sacharidy 64 g
Tuky 0,27 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
0,49 g
Sacharidy
64 g
Cukry
-
Tuky
0,27 g
Nasycené mastné kyseliny
0 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0 g
Polynenasycené
0 g
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
35 g
Vápník
14 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
24 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Obsahuje minerální látky
Vápník Vápník
Železo Železo
Fosfor Fosfor

Jahodová marmeláda obsahuje jahody a cukr. Místo bílého cukru se někdy používá cukr třtinový, kombinace obou nebo sirup z agáve. Ve většině u nás prodávaných výrobků (jahodový džem, ovocná směs, jahodová „marmeláda“, …) jsou však jablka, poněvadž jsou levnější. Na trhu se tak vyskytuje celá škála výrobků odlišné kvality a odlišného obsahu.

Pokud je jahodová „marmeláda“ domácí a je připravována s menším množstvím cukru, lze ji do jídelníčku občas zařadit. Zdravější je však ovoce v čerstvé a nepřislazované formě. Nabídne nám tak všechny své vitamíny a minerály, které se jeho zpracováním vytrácí. Průmyslově zpracované výrobky vybírejte pečlivě, často obsahují příliš mnoho cukru a dalších přídatných látek, které nejsou vhodné pro náš organismus. Nadměrný příjem bílého cukru způsobuje vznik nadváhy, hyperaktivity a dalších zdravotních obtíží.

Vždy je lepší připravit si „marmeládu“ doma. Vhod přijde úroda z vlastní zahrádky nebo třeba ze samosběru jahod. Ovoce použité do průmyslově vyrobených „marmelád“ nemusí mít kvalitu dle vašich představ a často navíc bývá použito velmi mnoho cukru. Malá rada pro ty, kteří nemají čas nebo chuť k přípravě vlastní „marmelády“' vyberte si výrobek v bio kvalitě, obsahující co nejvyšší podíl jahod. Od roku 2004 se jako „marmeláda“ může označovat pouze produkt z citrusových plodů, tudíž obecně zde hovoříme o výrobcích podobného typu, například o džemu, ovocné směsi či pomazánce. Jahodová marmeláda v podstatě tedy již neexistuje. Jahodová marmeláda se skvěle hodí na toasty, lívance a palačinky.

Nejhledanější v kategorii Marmelády a džemy

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
937 0 0,52 0 add_circle Zapsat
745 0,01 0,42 0 add_circle Zapsat
716 0 0,41 0 add_circle Zapsat
701 0 0,39 0 0,02 add_circle Zapsat
502 0 0,28 0 add_circle Zapsat
331 0,01 0,18 0 0,01 add_circle Zapsat
1 104 0 0,64 0 add_circle Zapsat
992 0,01 0,57 0 add_circle Zapsat
687 0 0,41 0 0,01 add_circle Zapsat
1 089 0 0,64 0 add_circle Zapsat
604 0,01 0,33 0 add_circle Zapsat
553 0,03 0,2 0,04 0,11 add_circle Zapsat
999 0 0,57 0 0 add_circle Zapsat
1 127 0,01 0,63 0 0,03 add_circle Zapsat
941 0 0,53 0 0,01 add_circle Zapsat
1 189 0,01 0,71 0 0,03 add_circle Zapsat
762 0,01 0,43 0 0,02 add_circle Zapsat
1 339 0 0,8 0 0 add_circle Zapsat
1 038 0,01 0,58 0 add_circle Zapsat
782 0 0,4 0 add_circle Zapsat
563 0,01 0,25 0 0,02 add_circle Zapsat
595 0,01 0,33 0 0,01 add_circle Zapsat
938 0,01 0,56 0 0,04 add_circle Zapsat
516 0 0,28 0 add_circle Zapsat
1 060 0 0,61 0 0,01 add_circle Zapsat
Tři chlapi v kuchyni aneb jednoduché recepty do náročných dnů
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách