menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Přísady a ochucovadla
keyboard_arrow_right
hnědý třtinový cukr Golden Sugar

hnědý třtinový cukr Golden Sugar

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 1 658 kJ
= 396 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 99 g
Tuky 0 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 658 kJ
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 99 g
Tuky 0 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
0 g
Sacharidy
99 g
Cukry
99 g
Tuky
0 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
0 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
Negativní vliv na zdraví
Přetrvávající zvýšení krevního tlaku Může zhoršovat nadváhu/obezitu
Zuby Může poškodit zubní sklovinu
Obsah potraviny

výhoda hnědého třtinového cukru spočívá ve vyšším obsahu zbytkové melasy, jejíž množství ovlivňuje barvu suroviny. Melasa poskytuje kromě energie i malé množství vitamínů, minerálních látek a aminokyselin.

Vliv na zdraví

vliv hnědého třtinového cukru na vznik zubního kazu, nadváhy či cukrovky je stejný, jako u běžného cukru. Výhodou je obsah některých výživných látek, které jsou u bílého cukru při zpracování odstraněny.

Praktické rady

třtinový cukr skladujte v suchu. Ve vlhkém prostředí dochází často ke ztvrdnutí suroviny, čímž ale nedojde k jejímu znehodnocení. Třtinový cukr lze použít místo bílého cukru v případě, kdy netrváme na čistě bílé barvě konečného pokrmu.

Nejhledanější v kategorii Přísady a ochucovadla

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
1 394 0 0,82 0 0 add_circle Zapsat
3 389 0 0 0,92 0 add_circle Zapsat
1 680 0 1 0 0 add_circle Zapsat
978 0,04 0,28 0,02 0,53 add_circle Zapsat
418 0,06 0,07 0,05 0,01 add_circle Zapsat
1 676 0,01 0,08 0,41 0 add_circle Zapsat
674 0 0,05 0 0,71 add_circle Zapsat
460 0,02 0,25 0 0,01 add_circle Zapsat
1 302 0,22 0,12 0,12 0,3 add_circle Zapsat
1 682 0,99 add_circle Zapsat
1 636 0,02 0,92 0 0,04 add_circle Zapsat
652 0,07 0,06 0,11 add_circle Zapsat
948 0,02 0,09 0,21 0 add_circle Zapsat
475 0,02 0,25 0 0,02 add_circle Zapsat
440 0,01 0,25 0 0,01 add_circle Zapsat
1 700 0 1 0 add_circle Zapsat
1 302 0,22 0,12 0,12 0,3 add_circle Zapsat
829 0,04 0,31 0,05 add_circle Zapsat
549 0,03 0,21 0,06 add_circle Zapsat
1 344 0,23 0,14 0,11 0,32 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách