menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pečivo a pomazánky
keyboard_arrow_right
Pečivo sladké
keyboard_arrow_right
domácí štrůdl s jablky a ořechy

domácí štrůdl s jablky a ořechy

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 686 kJ
= 164 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 22 g
Tuky 5 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 686 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 22 g
Tuky 5 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
22 g
Cukry
7 g
Tuky
5 g
Nasycené mastné kyseliny
1 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
2 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
150 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %

„štrůdl“ připravujeme z listového těsta (většinou polotovaru) nebo z domácího těsta různého druhu (pivní, octové, kynuté, z pomazánkového másla, ze zakysané smetany aj.). Závin se plní nejčastěji strouhanými či krájenými jablky, které se doplní cukrem, skořicí, rozinkami a ořechy. Jablka se mohou podsypávat strouhankou, kokosem nebo piškotovými drobky, aby se předešlo vytečení přebytečné šťávy z jablek při pečení. Závin se zabalí jako „nohavice“, potře se rozšlehaným vejcem a peče se do zlatova.

výhodou domácího jablečného závinu je obsah ovoce a ořechů. Je však otázkou, kolik která hospodyňka používá náplně na jaké množství těsta. Těsto je zpravidla zdrojem bílé mouky, někdy i nevhodných tuků.

zkuste upéct domácí štrůdl z celozrnného těsta, do kterého použijete kvalitní tuk – nejlépe v menším množství, než uvádí originální recept. Jablka většinou není třeba doslazovat, ale pokud máte kyselejší druh, můžete použít některé z alternativních sladidel (datlový sirup, obilný slad, stévii, med apod.) nebo sladší chuti dosáhnout zdvojením dávky rozinek.

Nejhledanější v kategorii Pečivo sladké

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
1 451 0,07 0,35 0,2 0,02 add_circle Zapsat
1 555 0,05 0,44 0,19 0,01 add_circle Zapsat
1 082 0,09 0,42 0,05 0,06 add_circle Zapsat
1 500 0,06 0,5 0,15 0,01 add_circle Zapsat
946 0,03 0,27 0,13 0,01 add_circle Zapsat
996 0,1 0,2 0,05 0,01 add_circle Zapsat
1 954 0,06 0,48 0,28 0,01 add_circle Zapsat
1 579 0,07 0,6 0,12 0,02 add_circle Zapsat
1 410 0,06 0,54 0,1 0,03 add_circle Zapsat
1 359 0,08 0,59 0,06 0,02 add_circle Zapsat
1 546 0,08 0,45 0,18 0,04 add_circle Zapsat
990 0,12 0,28 0,09 0 add_circle Zapsat
1 500 0,08 0,39 0,18 0,03 add_circle Zapsat
1 633 0,12 0,7 0,07 0,02 add_circle Zapsat
1 517 0,09 0,41 0,18 0,01 add_circle Zapsat
1 463 0,07 0,43 0,17 0,02 add_circle Zapsat
1 855 0,12 0,41 0,25 0,04 add_circle Zapsat
2 000 0,06 0,55 0,26 0,02 add_circle Zapsat
1 186 0,05 0,3 0,14 0,02 add_circle Zapsat
1 348 0,05 0,4 0,12 0,04 add_circle Zapsat
O kaloriích nevážně: Mohou celiaci pít pivo?
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
Získejte speciální talíř, jenž byl vyroben pro aplikaci www.kaloricketabulky.cz
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách