jedná se o pečivo, jehož základem je bílá mouka.
bulka bílá Schär
Bílkoviny | 6 g |
Sacharidy | 46 g |
Cukry | 2 g |
Tuky | 3 g |
Nasycené mastné kyseliny | 1 g |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | - |
Vláknina | 3 g |
Sůl | 1 g |
Voda | - |
Vápník | - |
GI | |
PHE | 300 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
bílá mouka – tedy základ bílé bulky, je zbavena většiny vitamínů a minerálů. Obsah vlákniny je v ní také zanedbatelný. Proto nemá konzumace bílého pečiva žádný přínos pro naše zdraví (dodá jen „prázdnou“ energii). Naopak můžeme říci, že při větší a častější spotřebě takového pečiva stoupá riziko výskytu civilizačních onemocnění, jako je obezita či diabetes mellitus. Důvodem je fakt, že po konzumaci bílého pečiva s nízkým obsahem vlákniny a vysokým obsahem jednoduchých cukrů, prudce stoupá hladina cukru v krvi a poté zase strmě klesá. Z dlouhodobého hlediska tyto výkyvy mohou zapříčinit inzulinovou rezistenci (až vznik cukrovky). Dávejte přednost celozrnnému pečivu a to bílé zařazujte spíše pro zpestření jídelníčku. Pečivo z bílé mouky upřednostňujeme u dětí, které nemají ještě tak dobře vyvinutý organismus, aby mohly přijímat velké dávky vlákniny.
upečte si domácí celozrnné pečivo. Pokud přecházíte z konzumace výhradně bílého pečiva na pečivo celozrnné, které má pro vás nezvyklou chuť, můžete bílou a celozrnnou mouku nejprve míchat a postupem doby navyšovat poměr ve prospěch mouky celozrnné.
Nejhledanější v kategorii Pečivo slané
Název | Energetická hodnota (kJ) | |
---|---|---|
1 020 | | |
964 | | |
1 262 | | |
1 010 | | |
1 100 | | |
1 323 | | |
886 | | |
1 040 | | |
1 330 | | |
1 262 | |