menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Jogurty
keyboard_arrow_right
Zorba jogurt bílý řeckého typu

Zorba jogurt bílý řeckého typu

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energie 502 kJ
= 120 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 4 g
Tuky 10 g
Vláknina -
Energie {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energie 502 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 4 g
Tuky 10 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
4 g
Cukry
4 g
Tuky
10 g
Nasycené mastné kyseliny
7 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
0,11 g
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
160 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Ostatní
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Obsahuje minerální látky
Fosfor Fosfor
Vápník Vápník
Sodík Sodík
Mangan Mangan
Měď Měď
Zinek Zinek
Hořčík Hořčík
Draslík Draslík
Selen Selen
Železo Železo
Pozitivní vliv na zdraví
Trávení Podporuje trávení
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Imunita Posiluje imunitu
Zuby Působí kladně na zuby
Svaly Posiluje svaly
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Obsah potraviny

Jogurt se skládá ze smetany, sušeného mléka, mléčné bílkoviny a jogurtové kultury. Jogurt je dobrým zdrojem vápníku a vitamínu D. Má vysoký obsah bílkovin, jež jsou důležitou součástí zdravé výživy a je tak skvělé jídlo pro prodloužení doby sytosti. Mezi další látky patří fluor, fosfor a vitamín A nebo vitamíny ze skupiny B (B2, B9, B12). Obsahují hodné bakterie chránící střevo.

Vliv na zdraví

Vitamín D a vápník je důležitý pro udržování silných kostí a zdravých zubů. Bílkoviny poskytují tělu esenciální aminokyseliny potřebné k budování svalové hmoty a dalších struktur. Hodné bakterie mohou příznivě působit na zácpu, průjem, zánětlivé střevní nemoci nebo syndromy, infekci pylori, a dokonce na nesnášenlivost laktózy. Konzumace jogurtů je spojena se sníženým rizikem rakoviny tlustého střeva, protože konzumace této potraviny je prospěšná pro zlepšení imunitní odezvy.

Praktické rady

Řecký jogurt je výborný s medem a ořechy, připravite z něho mléčnou rýži, zdravý ovocný pohár, pomazánky nebo tzatziki.

Nejhledanější v kategorii Jogurty

Název Energie (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
239 0,1 0,04 0 add_circle Zapsat
278 0,04 0,04 0,04 0 add_circle Zapsat
279 0,04 0,05 0,04 add_circle Zapsat
260 0,05 0,05 0,03 0 add_circle Zapsat
281 0,04 0,05 0,04 add_circle Zapsat
239 0,1 0,04 0 0 add_circle Zapsat
273 0,04 0,05 0,03 0 add_circle Zapsat
251 0,05 0,04 0,03 add_circle Zapsat
255 0,12 0,03 0 add_circle Zapsat
242 0,11 0,04 0 add_circle Zapsat
358 0,08 0,12 0 add_circle Zapsat
265 0,04 0,04 0,04 add_circle Zapsat
288 0,05 0,05 0,03 0 add_circle Zapsat
398 0,08 0,04 0,05 0 add_circle Zapsat
318 0,1 0,05 0,01 add_circle Zapsat
274 0,05 0,05 0,03 0 add_circle Zapsat
352 0,08 0,12 0 add_circle Zapsat
511 0,03 0,03 0,1 add_circle Zapsat
352 0,08 0,12 0 0 add_circle Zapsat
387 0,1 0,13 0 0 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách