REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
Těstoviny se špenátovým pestem a tofu
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
4 porce
500 x 1 g | |
200 x 1 g | |
300 x 1 g | |
3 x lžíce (10 ml) | |
80 x 1 g | |
40 x 1 g | |
2 x porce (3 g) | |
lžíce (10 ml) | |
2 x 1 g | |
2 x 1 g |
Postup přípravy receptu
1
Těstoviny uvaříme ve vroucí a osolené vodě doměkka.
2
Tofu vyjmeme z obalu a pomocí papírové kuchyňské utěrky z něj vymačkáme co nejvíce vody (opatrně, aby se nerozpadlo). Následně ho nakrájíme na malé kostičky.
3
Pánev postříkáme trochou oleje ve spreji a opečeme na ní kousky tofu dozlatova, přičemž je osolíme a opepříme.
4
Následně k nim přidáme i fazolové lusky (buď rozmražené nebo čerstvé) a chvíli je spolu opékáme.
5
Ve výkonném mixéru nebo sekáčku rozmixujeme všechny suroviny na pesto co nejvíce dohladka. Pokud je příliš husté, můžeme přidat i 1-2 PL vody.
6
Uvařené těstoviny přecedíme a na závěr smícháme s hotovým pestem, opečeným tofu a fazolkami.
Zkoušeli jste už špenátové pesto? Já se přiznám, že jsem ho předtím nepřipravovala, ale vždy jsem jen vsadila na klasiku - bazalkové, ze sušených rajčat nebo z medvědího česneku. A přitom je pesto ze špenátu tak chutné a jednoduché na přípravu. Použít pak lze na těstoviny, na potření masa anebo jako salátové dresink - stačí ho jen rozmíchat například v jogurtu. Chcete si připravit dietnější verzi tohoto jídla s nižším obsahem sacharidů? Klasické těstoviny lze nahradit například cuketovými špagetami anebo nízkokalorickým těstovinami z tapioky. Tyto lehčí verze oceníte především v horkých letních dnech. Také je možné jednoduše snížit množství tuku, stačí jednu lžící oleje nahradit lžící vody.
Kategorie
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 2 733 kcal |
Bílkoviny | 116 g |
Sacharidy | 376 g |
Cukry | 29 g |
Tuky | 78 g |
Nasycené mastné kyseliny | 12 g |
Trans mastné kyseliny | 2 g |
Mononenasycené | 30 g |
Polynenasycené | 6 g |
Cholesterol | 0 mg |
Vláknina | 38 g |
Sůl | 3 g |
Voda | 197 g |
Vápník | 956 mg |
PHE | 6 018 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Cizrnové fusilli s tofu v rajčatové omáčce
Rýžové nudle s kuřecím masem a kari
Těstoviny s lilkovou omáčkou a tofu
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů