REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
Pečené hovězí karbanátky se slaninovo-jogurtovým dipem
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
8 porcí
6 x porce (100 g) | |
2 x 100 g | |
kus (70 g) | |
2 x kus (55 g) | |
lžíce (20 g) | |
lžíce (20 g) | |
3 x porce (3 g) | |
10 x 1 g | |
porce (10 g) | |
10 g | |
lžička (5 g) | |
velká porce (3 g) | |
lžíce (10 ml) | |
200 g | |
100 g | |
lžíce (20 g) | |
lžíce (10 ml) | |
lžička (5 g) | |
velká porce (3 g) |
Postup přípravy receptu
1
Mleté maso smíchejte s nakrájenou cibulí, vejci, kečupem, hořčicí a prolisovanými stroužky česneku.
2
Do směsi přidejte nadrobno pokrájené bylinky a lístky tymiánu, osolte a opepřete a postupně přisypte strouhanku.
3
Ze směsi vytvořte malé bochánky a z nich tvarujte karbanátkové placičky. Pokud bude potřeba, přidejte strouhanku.
4
Karbanátky vyrovnejte na plech a pomašlujte olejem z obou stran. Pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů cca 35 minut.
5
Během pečení si připravte dip. Orestujte si slaninu a přidejte ji do směsi jogurtu a majonézy.
6
Dip dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
Není nad to, přijít domů hladový a cítit, jak se line z trouby nezaměnitelná vůně masa a bylinek. Samou zvědavostí pootevřete troubu a rovnou počítáte, kolik je na plechu kousků. Těšíte se, že si za pár minut pochutnáte na voňavých hovězích karbanátcích, které už jste neměli roky! Možná vás ještě napadne, že by to chtělo nějaký dresink. Karbanátky s dipem tvoří dokonalý pár. A až ochutnáte ten náš s orestovanou slaninou, nebudete chtít jiný.
Kategorie
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 3 502 kcal |
Bílkoviny | 151 g |
Sacharidy | 188 g |
Cukry | 25 g |
Tuky | 238 g |
Nasycené mastné kyseliny | 83 g |
Trans mastné kyseliny | 0,6 g |
Mononenasycené | 53 g |
Polynenasycené | 6 g |
Cholesterol | 852 mg |
Vláknina | 12 g |
Sůl | 14 g |
Voda | 490 g |
Vápník | 511 mg |
PHE | 8 823 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Krkonošská kuřecí játra
Kuřecí maso v mandlovém těstíčku
pšenice se zeleninou a kuřetem
Brambor s přirodním plátkem z kuřete a zeleninivý salátek
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů