REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Nízkosacharidový makový koláč
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
12 porcí
350 x 1 ml | |
15 x 1 g | |
125 x 1 g | |
125 x 1 g | |
200 x 1 g | |
1 g | |
lžička (5 g) | |
50 x 1 g | |
1 g | |
1 g | |
150 x 1 g | |
50 x 1 g | |
2 x lžička (3 g) | |
2 x 20 ml | |
20 x 1 g |
Postup přípravy receptu
1
Do misky nalijeme vlažné mléko, rozdrobíme do něj droždí a necháme 10min vzejít kvásek.
2
Do mísy vedle smíchejte mouku, 100g erythritolu, 1 vanilkový cukr, sůl a citronovou kůru. Promíchejte a přidejte rozpuštěné máslo, žloutek a kvásek. Použijeme robot s hákem na hnětení těsta a na mírnou rychlost směs hněteme.Vznikne hladké těsto, které nakonec vždy ještě lehce prohnětu rukama.
3
Udělám z něj kouli, vložím do misky lehce vyprášené hladkou moukou a nechám 1 hodinu kynout. Pozor, protože je v těstu jen poloviční dávka mouky zbytek tvoří sojový protein, těsto nevzejde tak, jak je běžné. Přesto je nutné ho hodinu nechat v klidu. (Když necháte déle, nepřekyne a je to jen k dobru.)
4
Vykynuté těsto rozdělte na dílky a udělejte z nich kuličky. Ideálně doporučuji 12 dílků. Kuličky vyložte na plech a nechte kynout dalších 40 minut. Zatímco budou kuličky kynout na plechu, udělejt náplň. Mletý mák smíchejte s 230ml mléka, se 100g erythritolu, promíchejte a na mírném ohni přiveďte k varu. Míchejte a povařte 10 minut. Vmíchejte do směsi švěstková povidla, skořici, tuzemák a vanilku. Pořádně promíchejte a nechejte vychladnout.
5
Po 40 minutách vezměte ploché dno sklenice a do kuliček tlačte tak, že vzniknou koláčky s okrajem. Okraj by měl být cca 0,5 cm silný. Zapněte si troubu, aby se rozheřála na 170 stupňů a pak směsí naplňte připravené koláčky. Nakonec rozšlehejte vejce ve sklenici a potřete jím okraje koláčů.
6
Pečte v troubě podle typu trouby, většinou v rozpětí 10 až 25 minut. V každém případě barva koláčků by měla být do zlatova a je třeba pečení velmi hlídat.
7
Pozor, až koláče vystydnou, velice snadno tvrdnou, proto je třeba je chránit proti ztvrdnutí a nenechat je ležet jen tak na míse nebo na talíři.
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 2 474 kcal |
Bílkoviny | 176 g |
Sacharidy | 140 g |
Cukry | 40 g |
Tuky | 115 g |
Nasycené mastné kyseliny | 35 g |
Trans mastné kyseliny | 1 g |
Mononenasycené | 26 g |
Polynenasycené | 40 g |
Cholesterol | 124 mg |
Vláknina | 44 g |
Sůl | 0,67 g |
Voda | 325 g |
Vápník | 2 534 mg |
PHE | 8 794 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Avokádové lívanečky
Batátové brownies
Mrkvová roláda s tvarohem a borůvkami
Mugcake vanilka
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů