REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
dýňový quiche
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
8 porcí
250 x 1 g | |
125 x 1 g | |
malý kus (50 g) | |
80 x 1 ml | |
porce (50 g) | |
600 x 1 g | |
lžička (5 ml) | |
150 x 1 ml | |
125 x 1 g | |
125 x 1 g | |
50 x 1 g |
Postup přípravy receptu
1
1. mouku a špetku soli dáme do robotu s hnětacím hákem (nebo do mísy) 2. studené máslo rychle nakrájíme na menší kousky, dáme k mouce 3. přihodíme vajíčko a 4 lžíce opravdu studené vody a rychle zpracujeme samozřejmě se těsto dá zpracovat i rukama, v robotu je to jen pohodlnější a rychlejš... obě možnosti zakončíme tím, že v rukách rychle zpracujeme kouli, těsto dáme do fólie a cca na hodinu ho odložíme do lednice - může tam ale klidně počkat do druhého dne.
2
4. troubu předehřejeme - horkovzdušnou na 180 stupňů, klasickou na 200 stupňů. 5. vychlazené těsto vyválíme (nejlépe to jde mezi dvěma kusy potravinářské fólie) na placku 6. těsto vložíme do formy, okraj kolem dokola přimáčkneme, když někde chybí, od středu formy opatrně přitlačíme kousek těsta na požadované místo 7. těsto zhusta propícháme vidličkou 8. na těsto položíme pečící papír tak, aby bylo těsto po celé ploše zakryté - protože těsto je potřeba před pečením zatížit, aby nevyběhlo, je potřeba navršit na papír nějakou vhodnou zátěž - může to být hrách, rýže, čočka nebo klidně i kamínky :-) 9. zatížené těsto dáme na 15 - 20 minut do trouby 10. pak (mimo troubu) opatrně odstraníme papír se zátěží 11. korpus vrátíme do trouby ještě na dalších 15 minut, aby dostal hezkou barvu
3
12. dýni nakrájenou na kostičky zlehka pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a upečeme v troubě předehřáte na 180 stupňů (horkovzduch) spíš do poloměkka než do měkka (cca 20 minut)
4
13. pórek nakrájíme na půlkolečka, fetu na kostičky, eidam nahrubo nastrouháme 14. vejce rozšleháme se smetanou, přidáme oba sýry (parmezán zatím ne) a pórek, promícháme a přidáme trochu zchladlou dýni
5
15. připravenou směs opatrně lžící přesuneme do upečného korpusu, posypeme najemno nastrouhaným parmezánem a pečeme opět na 180 stupňů cca 30 minut, až povrch zezlátne
Kategorie
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 3 716 kcal |
Bílkoviny | 119 g |
Sacharidy | 294 g |
Cukry | 24 g |
Tuky | 227 g |
Nasycené mastné kyseliny | 144 g |
Trans mastné kyseliny | 0,3 g |
Mononenasycené | 11 g |
Polynenasycené | 2 g |
Cholesterol | 327 mg |
Vláknina | 17 g |
Sůl | 3 g |
Voda | 231 g |
Vápník | 1 257 mg |
PHE | 5 936 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů