menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account

Zeleninové kari s krůtím masem (ostré)

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Ingredience

4 x 100 g
5 x 100 g
4 x 100 g
4 x 100 g
2 x 25 g
4 x menší kus (100 g)
větší kus (180 g)
100 g
6 x 200 g
25 x 1 g
30 x 1 g
25 x 1 g
75 x 1 g

Postup přípravy receptu

1
Llilek necháme odrosit (nakrájíme na plátky a posypeme solí a necháme rosit cca 30 min), pak osušíme a nakrájíme nadrobno.
2
Ostatní zeleninu nakrájíme na cca stejné kousky.
3
Česnek rozmáčkneme a nakrájíme najemno.
4
Chilli papričku nakrájíme najemno.
5
Všechnu zeleninu promícháme dohromady.
6
Maso nakrájíme na větší kostky (cca 3x3x3cm)
7
Máslo rozpustíme na pánvi a opečeme na něm maso, které odkládáme stranou na misku a opatrně osolíme.
8
Do pánve dáme koření a necháme ho lehce zpěnit, vypneme a vrátíme do něj maso.
9
Do nádoby, kterou můžeme dát do trouby dáme na dno část zeleniny, naskládáme maso.
10
Zbylou směs zeleniny dáme do pekáčku a promícháme a pak přendáme na maso.
11
Přiklopíme poklicí a vložíme do předehřáté trouby na cca hodinu.
12
Kokosovou dužinu nakrájíme na kousky a zmixujeme dohromady s udušenou zeleninou.
13
Nakonec ještě vše lehce provaříme, podáváme s rýží, pečivem, indickou plackou etc.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Ostatní
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
Energetická hodnota
11 962 kj
Bílkoviny
326 g
Sacharidy
185 g
Cukry
91 g
Tuky
90 g
Nasycené mastné kyseliny
51 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,2 g
Polynenasycené
1 g
Cholesterol
206 mg
Vláknina
51 g
Sůl
0,04 g
Voda
1 291 g
Vápník
734 mg
PHE
16 000 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} {{recipe.energyUnit}}-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách