menu
menu
search close
account

Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Ingredience

4 porce
330 x 1 g
180 x 1 g
60 x 1 g
10 g
30 g
5 x 1 g
5 x 1 g
lžička (5 g)

Postup přípravy receptu

1
Začněte přípravou vývaru. Mrkev a celer nastrouhejte nahrubo, řapíkatý celer nakrájejte na kolečka. V hrnci rozpalte lžíci řepkového oleje a orestujte mrkev s celerem. Přihoďte řapíkatý celer a ještě chvilku restujte. Zalejte zeleninovým vývarem, osolte opepřete a povařte 15 min.
2
Mezitím si připravte knedlíčky. Začněte přípravou lněného vejce - 1 polévková lžíce lněných semínek s 3-4 lžícemi vody - nechte odstát 5-10 minut. V hrnci rozehřejte margarín a orestujte na něm najemno nakrájenou cibuli. Přidejte droždí a nechte ho rozpustit. Jakmile se rozpustí, přidejte mouku, ještě krátce osmahněte a dejte stranou. Po vychladnutí přidejte sůl, pepř, majoránku, česnek a strouhanku a vytvořte knedlíčky.
3
Vařte je přímo ve vývaru, dokud nevyplavou (cca 5 min). Polévku podávejte s nasekanou petrželkou.
20 min // dalsi recepty najdete na frolibek.cz

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Energetická hodnota
281 kcal
Bílkoviny
10 g
Sacharidy
50 g
Cukry
26 g
Tuky
4 g
Nasycené mastné kyseliny
0,53 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,44 g
Polynenasycené
2 g
Cholesterol
0 mg
Vláknina
22 g
Sůl
0,09 g
Voda
481 g
Vápník
330 mg
PHE
494 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách