REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Zdravý jablečný dort
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
2 x malý kus (50 g) | |
3 x 20 g | |
2 g | |
2 x 1 g | |
2 x lžíce (10 g) | |
100 g | |
100 g | |
2 x 1 g | |
2 x porce (38 g) | |
2 x velká sklenice (500 ml) | |
2 x 1 g | |
1 g | |
4 x 175 g | |
20 g | |
5 x 10 g | |
3 x 10 g | |
balení (100 g) | |
2 x malý kus (100 g) | |
lžíce (10 g) | |
5 x 1 g | |
4 x lžíce (10 g) | |
20 g | |
20 x 1 g |
Postup přípravy receptu
1
Vajíčka ušleháme do pěny s cukrem a poté přidáváme postupně ostatní tekuté ingredience a následně prosejeme sypké ingredience. Pečeme v kulaté formě s okrajem na 160 stupnů celsia asi 20 minut, dle typu trouby a hlídáme špejlí, zda je korpus upečený. Nesmí se na špejli lepit. Poté vyndáme a necháme vychladnout na mřížce.
2
2 pudinky vanilkové rozmícháme v 100 ml vody. Do hrnce dáme vařit 900 ml vody a poté přidáme kardamon - špetku, jednu třetinu čl skořice, a 4 velká najemno nakrájená oloupaná jablka, šťávu z 1 citronu nebo limetky a 50 ml čekankového sirupu, 3 pl domácího zázvorového sirupu, jako poslední přidáme pudinkovou směs a mícháme do zhoustnutí.
3
Poté rozmícháme v pudinku a jemně zapracujeme 100 g kvalitní bílé čokolády z poctivého kakaového másla tř. cukru nebo se stévií či kokosovým cukrem nebo jiným libovolným sladidlem.
4
Po zchladnutí pudinkové směsi, aby nebyla vařící ale jen teplá, si rozkrájíme jablko červené se slupkou na plátky o tlouštce cca 3 mm a přiložíme na okraje formy na těsto a pudink nalejeme na korpus vychladlý a necháme ztuhnout v lednici do polotuha.
5
2 velká jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. Orestujeme na 1 pl ghí a poté přidáme 1 čl balzamica cremo a ještě minutku restujeme. Přidáme 4 pl tř. cukru a necháme zkaramelizovat. Tuto směs mírně zchladlou rozprostřeme okolo obvodu dortu a necháme prostředek ve tvaru srdce volný. Tento obvod srdce vyplníme drcenými pistáciemi.
6
Na pánvi smícháme 2 pl kokosového cukru a necháme roztát a smícháme s 2 pl skyru pokojové teploty a otvor srdce na dortu touto směsí vyplníme. Necháme ztuhnout v lednici do druhého dne, nejlépe přes noc. Kruh obvodový sejmeme až ráno po ztuhnutí a velice opatrně.
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 3 105 kcal |
Bílkoviny | 48 g |
Sacharidy | 446 g |
Cukry | 272 g |
Tuky | 113 g |
Nasycené mastné kyseliny | 61 g |
Trans mastné kyseliny | 0,06 g |
Mononenasycené | 4 g |
Polynenasycené | 4 g |
Cholesterol | 509 mg |
Vláknina | 77 g |
Sůl | 1 g |
Voda | 1 872 g |
Vápník | 162 mg |
PHE | 2 373 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Mrkvovo-jablečný perník
Jáhly v mléce s arašídovým máslem a ovocem
Tvarožník s rebarborou
Mug cake bez lepku
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů