menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account

Zdravý jablečný dort

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Ingredience

2 x menší kus (50 g)
3 x 20 g
2 g
2 x 1 g
2 x lžíce (10 g)
100 g
100 g
2 x 1 g
2 x balení (38 g)
2 x 500 ml
2 x 1 g
1 g
4 x větší kus (175 g)
20 g
5 x 10 g
3 x 10 g
balení (100 g)
2 x menší kus (100 g)
lžíce (10 g)
5 x 1 g
4 x 10 g
20 g
20 x 1 g

Postup přípravy receptu

1
Vajíčka ušleháme do pěny s cukrem a poté přidáváme postupně ostatní tekuté ingredience a následně prosejeme sypké ingredience. Pečeme v kulaté formě s okrajem na 160 stupnů celsia asi 20 minut, dle typu trouby a hlídáme špejlí, zda je korpus upečený. Nesmí se na špejli lepit. Poté vyndáme a necháme vychladnout na mřížce.
2
2 pudinky vanilkové rozmícháme v 100 ml vody. Do hrnce dáme vařit 900 ml vody a poté přidáme kardamon - špetku, jednu třetinu čl skořice, a 4 velká najemno nakrájená oloupaná jablka, šťávu z 1 citronu nebo limetky a 50 ml čekankového sirupu, 3 pl domácího zázvorového sirupu, jako poslední přidáme pudinkovou směs a mícháme do zhoustnutí.
3
Poté rozmícháme v pudinku a jemně zapracujeme 100 g kvalitní bílé čokolády z poctivého kakaového másla tř. cukru nebo se stévií či kokosovým cukrem nebo jiným libovolným sladidlem.
4
Po zchladnutí pudinkové směsi, aby nebyla vařící ale jen teplá, si rozkrájíme jablko červené se slupkou na plátky o tlouštce cca 3 mm a přiložíme na okraje formy na těsto a pudink nalejeme na korpus vychladlý a necháme ztuhnout v lednici do polotuha.
5
2 velká jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. Orestujeme na 1 pl ghí a poté přidáme 1 čl balzamica cremo a ještě minutku restujeme. Přidáme 4 pl tř. cukru a necháme zkaramelizovat. Tuto směs mírně zchladlou rozprostřeme okolo obvodu dortu a necháme prostředek ve tvaru srdce volný. Tento obvod srdce vyplníme drcenými pistáciemi.
6
Na pánvi smícháme 2 pl kokosového cukru a necháme roztát a smícháme s 2 pl skyru pokojové teploty a otvor srdce na dortu touto směsí vyplníme. Necháme ztuhnout v lednici do druhého dne, nejlépe přes noc. Kruh obvodový sejmeme až ráno po ztuhnutí a velice opatrně.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Ostatní
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
Energetická hodnota
13 003 kj
Bílkoviny
48 g
Sacharidy
446 g
Cukry
272 g
Tuky
113 g
Nasycené mastné kyseliny
61 g
Trans mastné kyseliny
0,06 g
Mononenasycené
4 g
Polynenasycené
4 g
Cholesterol
509 mg
Vláknina
77 g
Sůl
1 g
Voda
1 872 g
Vápník
162 mg
PHE
2 373 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} {{recipe.energyUnit}}-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách