REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Tvarohový beránek s rouškou
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
150 x 1 g | |
150 x 1 g | |
3 x kus (55 g) | |
250 x 1 g | |
20 x 1 g | |
50 x 1 g | |
2 x 1 g | |
200 x 1 g | |
6 x 1 g | |
30 x 1 g |
Postup přípravy receptu
1
Formu na beránka pečlivě vymažte máslem a vysypte moukou.
2
Změklé máslo vyšlehejte s cukrem, přidejte žloutky a tvaroh. Šlehejte dohladka, pokud se směs sráží, vmíchejte 1 lžíci mouky.
3
Zašlehejte vanilkový cukr, strouhanou kůru z celého citronu a čerstvě vymačkanou šťávu z poloviny citronu a mletou kurkumu – beránek získá krásně žlutou barvu.
4
Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Troubu předehřejte na 180 °C. Pokud chcete, přimíchejte do těsta rozinky nebo goji.
5
Do žloutkové směsi vmíchejte prosátou mouku s kypřicím práškem a zlehka zapracujte sníh.
6
Těsto přesuňte do připravené formy, pokud máte odklápěcí formu, naplňte obě části, pokud je jedna výrazně menší, plnit ji nemusíte, těsto vyběhne.
7
Beránka přiklopte formou (sesaďte ji dohromady) a pečte v předehřáté troubě asi 45 minut, až špejle zapíchnutá do nejširší části těsta vyjde ven čistá a suchá.
8
Upečeného beránka vytáhněte, nechte chvilku chladnout, a ještě teplého ho vyklopte. Pokud to nejde, namočte utěrku do studené vody a položte ji na formu. Zkuste ho vyklopit, případně několikrát zopakujte.
9
Beránka nechte zcela vychladnout a přichystejte si citronovou polevu na zdobení a po vychladnutí ho nazdobte.
10
Zdobení 2 lžíce citronové šťávy 100 g moučkového cukru 2 rozinky V citronové šťávě rozmíchejte moučkový cukr dohladka a polevou přilepte beránkovi rozinky místo očí a nakreslete mu přes čumáček roušku. Dokreslit můžete i rohy nebo srst, dobře to jde štětcem.
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 3 130 kcal |
Bílkoviny | 86 g |
Sacharidy | 359 g |
Cukry | 203 g |
Tuky | 146 g |
Nasycené mastné kyseliny | 78 g |
Trans mastné kyseliny | 4 g |
Mononenasycené | 48 g |
Polynenasycené | 9 g |
Cholesterol | 1 071 mg |
Vláknina | 9 g |
Sůl | 3 g |
Voda | 221 g |
Vápník | 175 mg |
PHE | 4 310 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Mrkvovo-jablečný perník
Jáhly v mléce s arašídovým máslem a ovocem
Strouhaná buchta s ovocem
Mug cake bez lepku
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů