menu
menu
search close
account

Tvarohový beránek s rouškou

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
Web
Facebook
Instagram
22.04.2020
Retrovaření

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Ingredience

Postup přípravy receptu

1
Formu na beránka pečlivě vymažte máslem a vysypte moukou.
2
Změklé máslo vyšlehejte s cukrem, přidejte žloutky a tvaroh. Šlehejte dohladka, pokud se směs sráží, vmíchejte 1 lžíci mouky.
3
Zašlehejte vanilkový cukr, strouhanou kůru z celého citronu a čerstvě vymačkanou šťávu z poloviny citronu a mletou kurkumu – beránek získá krásně žlutou barvu.
4
Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Troubu předehřejte na 180 °C. Pokud chcete, přimíchejte do těsta rozinky nebo goji.
5
Do žloutkové směsi vmíchejte prosátou mouku s kypřicím práškem a zlehka zapracujte sníh.
6
Těsto přesuňte do připravené formy, pokud máte odklápěcí formu, naplňte obě části, pokud je jedna výrazně menší, plnit ji nemusíte, těsto vyběhne.
7
Beránka přiklopte formou (sesaďte ji dohromady) a pečte v předehřáté troubě asi 45 minut, až špejle zapíchnutá do nejširší části těsta vyjde ven čistá a suchá.
8
Upečeného beránka vytáhněte, nechte chvilku chladnout, a ještě teplého ho vyklopte. Pokud to nejde, namočte utěrku do studené vody a položte ji na formu. Zkuste ho vyklopit, případně několikrát zopakujte.
9
Beránka nechte zcela vychladnout a přichystejte si citronovou polevu na zdobení a po vychladnutí ho nazdobte.
10
Zdobení 2 lžíce citronové šťávy 100 g moučkového cukru 2 rozinky V citronové šťávě rozmíchejte moučkový cukr dohladka a polevou přilepte beránkovi rozinky místo očí a nakreslete mu přes čumáček roušku. Dokreslit můžete i rohy nebo srst, dobře to jde štětcem.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Energetická hodnota
13 104 kJ
Bílkoviny
86 g
Sacharidy
359 g
Cukry
203 g
Tuky
146 g
Nasycené mastné kyseliny
78 g
Trans mastné kyseliny
4 g
Mononenasycené
48 g
Polynenasycené
9 g
Cholesterol
1 071 mg
Vláknina
9 g
Sůl
3 g
Voda
221 g
Vápník
175 mg
PHE
4 310 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách