Trhaná vepřová plec na jablečném moštu a cideru s bramborovými noky
({{foodstuff.foodstuff.foodstuffBrandTitle}})Hodnocení receptu
Recept jsi již ohodnotil/a
Ingredience
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
1 000 x 1 g
1 000 x 1 ml
250 x 1 ml
20 x 1 g
3 x porce (3 g)
15 x 1 g
10 x kus (1 g)
30 x 1 g
20 x 1 g
1 000 x 1 g
270 x 1 g
3 x kus (55 g)
lžička (5 g)
velká porce (20 g)
Zapiš si tyto ingredience do chytrého jídelníčku
Budeš přesně vědět, kolik recept obsahuje kalorií a nutrientů.
Postup přípravy receptu
1
Jako první si uděláme marinádu, do které naložíme maso.
2
Smícháme jablečný mošt se ciderem a přimícháme sůl, pepř, nové koření, tymián a rozdrcený česnek.
3
Do hotové marinády položíme vepřovou plec a přes noc necháme marinovat v lednici.
4
Maso vyndáme z marinády a zprudka opečeme na rozpálené pánvi z každé strany.
5
Opečené maso dáme do zapékací mísy, zalijeme marinádou, přiklopíme a pečeme v troubě na 140 °C 4–5 hodin. Během pečení maso občas otočíme.
6
Po upečení maso vytáhneme z marinády a pomocí vidličky natrháme.
7
Marinádu přecedíme do kastrůlku a svaříme na půlku. Svařenou marinádu vmícháme do natrhaného masa.
8
Uvaříme celé brambory včetně slupky v osolené vodě.
9
Když jsou hotové, vodu slijeme a ještě teplé oloupeme. Oloupané brambory najemno nastrouháme nebo najemno rozmělníme pomocí pasírovače.
10
Brambory dáme do mísy, přimícháme vajíčka, poloviční množství krupice a spojíme do jednotného těsta. Podle potřeb přidáváme krupici, ale výsledné těsto by mělo být kompaktní a lepivé.
11
Noky tvarujeme pomocí lžíce a vaříme v osolené vodě.
12
Až noky vyplavou, vytáhneme je a dokřupava opečeme na pánvi s troškou másla.
13
Hotové noky smícháme s trhaným masem a posypeme čerstvou petrželí.
Teď by měli zbystřit všichni milovníci trhaného masa. Už jste tuto delikatesu někdy zkoušeli upéct? Jedná se o poměrně dlouhou přípravu, ale skoro všechno za vás udělá trouba. Na vás jenom je připravit si marinádu, do níž maso naložíte. Aby pak bylo masíčko co nejkřehčí a mělo říz, marinujte vepřové v jablečném moštu a cideru, tedy v jablečném víně. Coby přílohu doporučujeme lehce dokřupava osmažené bramborové noky, smíchané s čerstvými bylinkami.
{{data.energy}}5 288 kcal
Také {{data.energyAlt}}22 140 kJ ● Energetická hodnota
{{data.protein}}247 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.protein | number: 0}} g
{{data.carbohydrate}}531 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukry
{{data.sugar}} 103 g
{{data.fat}}225 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.fat | number: 0}} g
Nasycené mastné kyseliny
{{data.saturatedFattyAcid}} 63 g
Trans mastné kyseliny
{{data.transFattyAcid}} 0,55 g
Mononenasycené
{{data.monoSaturated}} 116 g
Polynenasycené
{{data.polySaturated}} 26 g
Cholesterol
{{data.cholesterol}} 1 459 mg
Vláknina
{{data.fiber}} 33 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.fiber}} g
Sůl
{{data.salt}} 35 g
Voda
{{data.water}} 666 g
Vápník
{{data.calcium}} 621 mg
PHE
{{data.phe}} 12 082 mg
{{calculated.percentage}}%
Z doporučeného denního příjmu
Přesnější odhad denního příjmu
Uprav svůj profil níže a ulož
Žena
Muž
Chci
Zhubnout
Nabrat svaly
Být fit
Rok narození
Výška
Hmotnost
Míra denní aktivity
Zpět
Dokonči svůj profil
Cílová hmotnost
Cílovou hmotnost můžeš později zadat v aplikaci.
Cílovou hmotnost můžeš později zadat v aplikaci.
{{targetWeightMessageText}}
Vytvoř svůj účet
{{errors.message}}
Zpět
Registruj se
E-mail
Heslo
Heslo musí mít alespoň 6 znaků!
{{errors.message}}
Zpět
Odeslali jsme Ti verifikační e-mail!
Do pár minut Ti přijde verifikační e-mail na {{profile.email}}. V e-mailu klikni na tlačítko “Dokonči registraci” a poté se přihlas.
Zpět
Přihlásit se
E-mail
Heslo
{{errors.message}}
Zapomenuté heslo?
Zpět
Zapomenuté heslo?
Zadej e-mail uvedený při registraci. Poté Ti na tento e-mail bude zasláno nové heslo.
E-mail
Zpět
Odesláno
Na e-mail bylo zasláno nové heslo!
Podobné recepty
Hovězí tokáň na červeném víně
Krkonošská kuřecí játra
Zdravá kuřecí čína se zeleninou
pšenice se zeleninou a kuřetem
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Premium uživatelé nevidí reklamy
Kategorie
Recepty a ingredience
můžeš uložit do jídelníčku
Jednoduchý přehled kategorií
Získej lepší kontrolu nad příjmem a výdejem kalorií.
Statistiky na cestě k cílové váze
Urči svou cílovou váhu a sleduj svůj postup.
Inspiruj se recepty a jídelníčky
Odemkni obrovskou databázi potravin.
KalorickeTabulky.cz © 2024 Všechna práva vyhrazena.
KalorickeTabulky.cz © 2024 Všechna práva vyhrazena.