Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Trhaná vepřová plec na jablečném moštu a cideru s bramborovými noky

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Ingredience

5 porcí
1 000 x 1 g
1 000 x 1 ml
250 x 1 ml
20 x 1 g
3 x porce (3 g)
15 x 1 g
10 x kus (1 g)
30 x 1 g
20 x 1 g
1 000 x 1 g
270 x 1 g
3 x kus (55 g)
lžička (5 g)
velká porce (20 g)

Postup přípravy receptu

1
Jako první si uděláme marinádu, do které naložíme maso.
2
Smícháme jablečný mošt se ciderem a přimícháme sůl, pepř, nové koření, tymián a rozdrcený česnek.
3
Do hotové marinády položíme vepřovou plec a přes noc necháme marinovat v lednici.
4
Maso vyndáme z marinády a zprudka opečeme na rozpálené pánvi z každé strany.
5
Opečené maso dáme do zapékací mísy, zalijeme marinádou, přiklopíme a pečeme v troubě na 140 °C 4–5 hodin. Během pečení maso občas otočíme.
6
Po upečení maso vytáhneme z marinády a pomocí vidličky natrháme.
7
Marinádu přecedíme do kastrůlku a svaříme na půlku. Svařenou marinádu vmícháme do natrhaného masa.
8
Uvaříme celé brambory včetně slupky v osolené vodě.
9
Když jsou hotové, vodu slijeme a ještě teplé oloupeme. Oloupané brambory najemno nastrouháme nebo najemno rozmělníme pomocí pasírovače.
10
Brambory dáme do mísy, přimícháme vajíčka, poloviční množství krupice a spojíme do jednotného těsta. Podle potřeb přidáváme krupici, ale výsledné těsto by mělo být kompaktní a lepivé.
11
Noky tvarujeme pomocí lžíce a vaříme v osolené vodě.
12
Až noky vyplavou, vytáhneme je a dokřupava opečeme na pánvi s troškou másla.
13
Hotové noky smícháme s trhaným masem a posypeme čerstvou petrželí.
Teď by měli zbystřit všichni milovníci trhaného masa. Už jste tuto delikatesu někdy zkoušeli upéct? Jedná se o poměrně dlouhou přípravu, ale skoro všechno za vás udělá trouba. Na vás jenom je připravit si marinádu, do níž maso naložíte. Aby pak bylo masíčko co nejkřehčí a mělo říz, marinujte vepřové v jablečném moštu a cideru, tedy v jablečném víně. Coby přílohu doporučujeme lehce dokřupava osmažené bramborové noky, smíchané s čerstvými bylinkami.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota
5 288 kcal
Bílkoviny
247 g
Sacharidy
531 g
Cukry
103 g
Tuky
225 g
Nasycené mastné kyseliny
63 g
Trans mastné kyseliny
0,55 g
Mononenasycené
116 g
Polynenasycené
26 g
Cholesterol
1 459 mg
Vláknina
33 g
Sůl
35 g
Voda
666 g
Vápník
621 mg
PHE
12 082 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů