REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
TOFU domácí / + meziproduktem sojové mléko ☺
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
2 x balení (500 g) | |
4 x lžíce (10 g) | |
10 x 1 ml |
Postup přípravy receptu
1
2x 500 g sójových bobů (výsledné tofu váží 750g pro info, kolik bobů použít ) jsem namočila přes noc do vody, cca 2cm nad boby
2
Ráno slít vodu a přidat 1litr čisté vody, rozmixovat na hladkou kaši, čím déle mixujeme tím lépe. špatně rozdrcená sója – špatný výnos tofu Tohle je důležité pro výsledný efekt
3
Tuto kaši zaliji 2,5 litry vroucí vody. Nechám chvíli vařit, na povrchu se dělá pěna, kterou seberu. Hmotu dám z kamen a nechám 10 minut ustát.
4
Hrnec znovu na sporák a opět přivést k varu. Připravím si hrnec s cedníkem, vyloženým látkou na tvaroh a horkou hmotu přeliji přes plátno či látku. / na foto mám operační roušku v několika vrstvách / Získám tím dvě suroviny- sójové mléko a okaru- sójovou drť, kterou pečlivě vyždímám, aby byla co nejsušší, získám tak nejvíce sójového mléka. Okaru dám do chladna na další použití ,polotovar je vhodný pro výrobu karbanátků, paštik a pomazánek, polévky
5
Hrnec se sójovým mlékem vrátím na sporák a zasýřím směsí - 300 ml studené vody a citronové šťávy + lžící balsamikového octa, / už jsem použila i jablečný ocet a výsledek byl ok./ Syřidlo naliji do mléka zhruba na dvakrát až třikrát. Při sýření míchám. Nakonec sójové mléko ustálím, sundám z kamen a nechám stát zhruba pět minut.
6
Po pěti minutách vidím jasně vysýřenou sójovou bílkovinu a čistou vodu. Opět přeliji vše přes cedník s plátnem, tentokrát již definitivně. Nechám v plátýnku hodinu lisovat, zatížím třeba dalším hrncem. Po hodině vyndám z plátýnka a nakrájím jak se mi hodí / plátky, na nudličky / a produkt pro následné vaření je hotov.
Kategorie
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 4 322 kcal |
Bílkoviny | 340 g |
Sacharidy | 215 g |
Cukry | 63 g |
Tuky | 199 g |
Nasycené mastné kyseliny | 29 g |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | - |
Vláknina | 93 g |
Sůl | 0,1 g |
Voda | 36 g |
Vápník | 10 mg |
PHE | 17 010 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Jáhly v mléce s arašídovým máslem a ovocem
Lehký zeleninový mix salátů
Cizrnové kari
Bebe kekse
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů