menu
menu
search close
account

TOFU domácí / + meziproduktem sojové mléko ☺

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
21.04.2020
zb19

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Ingredience

Postup přípravy receptu

1
1.) 2x 500 g sójových bobů (výsledné tofu váží 750g pro info, kolik bobů použít ) jsem namočila přes noc do vody, cca 2cm nad boby
2
2.) Ráno slít vodu a přidat 1litr čisté vody, rozmixovat na hladkou kaši, čím déle mixujeme tím lépe. špatně rozdrcená sója – špatný výnos tofu Tohle je důležité pro výsledný efekt
3
3.) Tuto kaši zaliji 2,5 litry vroucí vody. Nechám chvíli vařit, na povrchu se dělá pěna, kterou seberu. Hmotu dám z kamen a nechám 10 minut ustát.
4
4.) Hrnec znovu na sporák a opět přivést k varu. Připravím si hrnec s cedníkem, vyloženým látkou na tvaroh a horkou hmotu přeliji přes plátno či látku. / na foto mám operační roušku v několika vrstvách / Získám tím dvě suroviny- sójové mléko a okaru- sójovou drť, kterou pečlivě vyždímám, aby byla co nejsušší, získám tak nejvíce sójového mléka. Okaru dám do chladna na další použití ,polotovar je vhodný pro výrobu karbanátků, paštik a pomazánek, polévky
5
5.) Hrnec se sójovým mlékem vrátím na sporák a zasýřím směsí - 300 ml studené vody a citronové šťávy + lžící balsamikového octa, / už jsem použila i jablečný ocet a výsledek byl ok./ Syřidlo naliji do mléka zhruba na dvakrát až třikrát. Při sýření míchám. Nakonec sójové mléko ustálím, sundám z kamen a nechám stát zhruba pět minut.
6
6.) Po pěti minutách vidím jasně vysýřenou sójovou bílkovinu a čistou vodu. Opět přeliji vše přes cedník s plátnem, tentokrát již definitivně. Nechám v plátýnku hodinu lisovat, zatížím třeba dalším hrncem. Po hodině vyndám z plátýnka a nakrájím jak se mi hodí / plátky, na nudličky / a produkt pro následné vaření je hotov.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Energetická hodnota
18 096 kJ
Bílkoviny
340 g
Sacharidy
215 g
Cukry
63 g
Tuky
199 g
Nasycené mastné kyseliny
29 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
93 g
Sůl
0,1 g
Voda
36 g
Vápník
10 mg
PHE
17 010 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách