REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Tiramisu střecha s višněmi
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
10 porcí
30 x kus (10 g) | |
2 x 20 g | |
300 x 1 g | |
250 x 1 g | |
4 x 100 g | |
balení (20 g) | |
120 x 1 g |
Postup přípravy receptu
1
A jdeme na to. Potřebovat budete povolené máslo, moučkový cukr a cukr vanilkový. Vše dejte do hrnce, vezměte kuchyňský mixér a šlehejte do podoby tuhého pevného krému. V druhé nádoby si smíchejte mascarpone se smetanou. I tady je vhodné použít mixér, aby vám vznikla nadýchaná a dokonale propojená hmota z obou ingrediencí.
2
Třetí fází přípravy krému je to, že oba dva spojíte. Zde už je třeba určité jemnosti a tak krémy buď míchejte ručně, nebo můžete použít mixér, ale na velmi pomalé otáčky. Když je základ pro vaše Tiramisu hotový, je vhodné nechat ho chvíli odpočinout. Tím se chutě ještě lépe propojí a krém se dokonale zjemní.
3
Na naše netradiční Tiramisu budete potřebovat obdélníkový talíř, nebo podnos. Ten namažete menším množstvím krému, který zabrání klouzání piškotů. Berte cukrářské piškoty a každý z nich z obou stran namočte do višňové šťávy, aby jí trochu natáhly. Potom je pokládejte na připravený talíř, jeden vedle druhého Mezi jednotlivé kousky vašich piškotů dejte dosud nepoužitou surovinu v podobě višní. Jednoduše je lžičkou klaďte na ta správná místa. Nyní na vrstvu piškotů s ovocem můžete aplikovat znovu vrstvu smetanového krému. Opět je vhodné, aby šlo spíše jenom o vrstvu tenčí. Když je vrstva krému na svém místě, zase berete piškoty. Tentokrát už menší počet, abyste začínali postupně tvořit střechu. Když máte požadovaný tvar střechy, tak je téměř hotovo. Nyní už vám stačí jenom zbývající krém, který na střechu nanesete. Potom vezmete čokoládu, kterou najemno nastrouháte na struhadle a Tiramisu ve tvaru střechy posypete bohatou vrstvou.
4
Následně necháte pár hodin chladit v lednici a poté už můžete nejenom zakrojit, ale hlavně můžete také ochutnat. Přejeme dobrou chuť.
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 4 395 kcal |
Bílkoviny | 50 g |
Sacharidy | 332 g |
Cukry | 236 g |
Tuky | 317 g |
Nasycené mastné kyseliny | 199 g |
Trans mastné kyseliny | 3 g |
Mononenasycené | 32 g |
Polynenasycené | 4 g |
Cholesterol | 288 mg |
Vláknina | 12 g |
Sůl | 0,99 g |
Voda | 230 g |
Vápník | 77 mg |
PHE | 2 501 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Mrkvovo-jablečný perník
Avokádové lívanečky
Koláč s tvarohem a jablky na listovém těstě
Strouhaná buchta s ovocem
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů