Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Tiramisu střecha s višněmi

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Postup přípravy receptu

1
A jdeme na to. Potřebovat budete povolené máslo, moučkový cukr a cukr vanilkový. Vše dejte do hrnce, vezměte kuchyňský mixér a šlehejte do podoby tuhého pevného krému. V druhé nádoby si smíchejte mascarpone se smetanou. I tady je vhodné použít mixér, aby vám vznikla nadýchaná a dokonale propojená hmota z obou ingrediencí.
2
Třetí fází přípravy krému je to, že oba dva spojíte. Zde už je třeba určité jemnosti a tak krémy buď míchejte ručně, nebo můžete použít mixér, ale na velmi pomalé otáčky. Když je základ pro vaše Tiramisu hotový, je vhodné nechat ho chvíli odpočinout. Tím se chutě ještě lépe propojí a krém se dokonale zjemní.
3
Na naše netradiční Tiramisu budete potřebovat obdélníkový talíř, nebo podnos. Ten namažete menším množstvím krému, který zabrání klouzání piškotů. Berte cukrářské piškoty a každý z nich z obou stran namočte do višňové šťávy, aby jí trochu natáhly. Potom je pokládejte na připravený talíř, jeden vedle druhého Mezi jednotlivé kousky vašich piškotů dejte dosud nepoužitou surovinu v podobě višní. Jednoduše je lžičkou klaďte na ta správná místa. Nyní na vrstvu piškotů s ovocem můžete aplikovat znovu vrstvu smetanového krému. Opět je vhodné, aby šlo spíše jenom o vrstvu tenčí. Když je vrstva krému na svém místě, zase berete piškoty. Tentokrát už menší počet, abyste začínali postupně tvořit střechu. Když máte požadovaný tvar střechy, tak je téměř hotovo. Nyní už vám stačí jenom zbývající krém, který na střechu nanesete. Potom vezmete čokoládu, kterou najemno nastrouháte na struhadle a Tiramisu ve tvaru střechy posypete bohatou vrstvou.
4
Následně necháte pár hodin chladit v lednici a poté už můžete nejenom zakrojit, ale hlavně můžete také ochutnat. Přejeme dobrou chuť.

Kategorie

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota
4 395 kcal
Bílkoviny
50 g
Sacharidy
332 g
Cukry
236 g
Tuky
317 g
Nasycené mastné kyseliny
199 g
Trans mastné kyseliny
3 g
Mononenasycené
32 g
Polynenasycené
4 g
Cholesterol
288 mg
Vláknina
12 g
Sůl
0,99 g
Voda
230 g
Vápník
77 mg
PHE
2 501 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů