menu
menu
search close
account

Thajské červené curry

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Ingredience

8 porcí
3 x lžíce (10 g)
10 x porce (100 g)
velký kus (150 g)
kus (5 g)
porce (50 g)
2 x kus (100 g)
3 g
1 g
2 x 250 ml
porce (200 g)
porce (300 ml)
4 x porce (100 g)
5 x 1 ml
3 x 1 g
20 x 1 g

Postup přípravy receptu

1
Ve větší pánvi na středním plamení rozehřejeme ghí. Poté přidáme cibuli, kterou 2 minuty restujeme. Přidáme na kostičky nakrájené maso a společně s cibulí restujeme dalších 10 minut.
2
Poté vmícháme nasekaný česnek a curry pastu a další minutu společně restujeme. Následně směs zalijeme kokosovým mlékem, promícháme a další 3 minuty necháme probublávat. Poté přidáme mrkev, cuketu, papriku a brambory.
3
Dochutíme solí a pepřem. A můžeme přidat šťávu z limety nebo citronu, společně vše povaříme, dokud zelenina nezměkne. Hotové curry podáváme posypané čerstvou asijskou bazalkou a třeba i s chilli.
4
Uvaříme ještě rýži a je hotovo.
Odhadem množství tak an 8 porcí (6-8) záleží na velikosti porce

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Energetická hodnota
8 623 kJ
Bílkoviny
246 g
Sacharidy
142 g
Cukry
49 g
Tuky
65 g
Nasycené mastné kyseliny
19 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,05 g
Polynenasycené
0,53 g
Cholesterol
78 mg
Vláknina
18 g
Sůl
23 g
Voda
1 388 g
Vápník
372 mg
PHE
12 283 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách