Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Těstovinový salát s kozím sýrem a kuřecím masem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Ingredience

4 porce
250 x 1 g
velká porce (200 g)
2 x 100 g
100 g
2 x lžíce (10 ml)
malá porce (25 g)
2 x 10 g
100 g
porce (10 g)
lžička (5 g)
velká porce (3 g)
lžíce (10 ml)

Postup přípravy receptu

1
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu a nechte je vychladnout.
2
Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky, osolte je, opepřete a orestujte na pánvi.
3
V míse promíchejte těstoviny, kuřecí maso, polníček, pokrájenou jarní cibulku, pokrájená rajčátka a pažitku.
4
Připravte zálivku ze zakysané smetany a citronové šťávy, osolte ji a opepřete.
5
Promíchejte salát se zálivkou, rozdělte na talíře a podávejte s kozím sýrem.
Pokud se ani v zimě nechcete vzdát salátu, zkuste tentokrát ten těstovinový. Nejenže vám hned tak nezvadne, ale především lépe zasytí, což se v chladnějším počasí určitě hodí. S masem, zeleninou, vejcem, sýrem… možností je spousta. Jaké ale vybrat těstoviny? Je libo vaječné, nevaječné, semolinové, celozrnné nebo BIO? Můžete zkusit i těstoviny barevné, které mají kromě odlišného vzhledu zpravidla i nutriční přednosti. K barvení se totiž používají výhradně různé druhy zeleniny, ovoce, koření nebo extrakty z nich. České barevné druhy obsahují přídavky sušeného špenátu nebo červené řepy.Tip: Kvalitní sýr je základem úspěchu i skvělého těstovinového salátu! Zkuste čerstvý bio kozí sýr od Jitky Píchové z Ekofarmy Kozozel. Ty s příchutí pažitky a levandule uspěly v soutěži Regionální potravina a můžou se pochlubit i značkou BIO. 

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota
1 762 kcal
Bílkoviny
183 g
Sacharidy
180 g
Cukry
7 g
Tuky
32 g
Nasycené mastné kyseliny
10 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
3 g
Polynenasycené
6 g
Cholesterol
4 mg
Vláknina
18 g
Sůl
9 g
Voda
46 g
Vápník
156 mg
PHE
9 151 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů