Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Šťavnatá fit grilovaná kuřecí prsa na cuketě s houbami

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Ingredience

2 porce

Postup přípravy receptu

1
V misce smícháme kuřecí prsa s propasírovaným česnekem, paprikou, kmínem, oregánem, citrónovou šťávou, kuřecím vývarem, solí a mletým pepřem. Důkladně promícháme a přikryté dáme marinovat do ledničky aspoň na 30 minut.
2
1 lžičku olivového oleje rozehřejeme na nepřilnavé grilovací pánvi, přidáme kuřecí prsa a zbylou marinádu necháme v misce.
3
Prsa grilujeme na vysoké teplotě asi 5 minut, dokud se na něm nevytvoří mřížky nebo křupavá kůrka.
4
Kuřecí prsa na pánvi obrátíme a oheň snížíme na střední plamen. Necháme je grilovat cca 8 minut (v závislosti na jejich tloušťce).
5
Když je maso hotové, necháme ho na talíři zakryté alobalem či skleněnou mísou, aby zůstalo šťavnaté.
6
Ve stejné nebo samostatné pánvi na vysoké teplotě osmahneme nadrobno nasekanou cibuli na lžičce olivového oleje.
7
Pražíme ji 30 sekund, a poté přidáme nakrájenou cuketu. První 3 minuty ji nemícháme.
8
Přidáme nakrájené houby spolu s odloženou marinádou z masa.
9
Vše smícháme dohromady a necháme vařit 7-10 minut, nebo dokud zelenina nebude měkká a absorbuje všechny chutě.
10
Zeleninu dochutíme solí a pepřem.
11
Hotová kuřecí prsa ukládáme na grilovanou zeleninu. Maso můžeme nakonec polít citronovou šťávou a ozdobit čerstvě mletým pepřem.
Kuřecí maso je velmi oblíbené i díky své jednoduché přípravě a dobrým nutričním hodnotám. Navíc je lehko stravitelné a nabízí mnoho bílkovin. Před přípravou masa je vhodné ho nechat odstát v marinádě, aby maso krásně nasáklo všemi chutěmi a zároveň mělo i po tepelné úpravě lepší strukturu. Pokud nemáte čas, tak si můžete maso opéct ihned - pro dokonale měkké maso plné chuti je ideální ho marinovat celou noc v uzavřené nádobě v chladničce.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota
604 kcal
Bílkoviny
64 g
Sacharidy
38 g
Cukry
19 g
Tuky
19 g
Nasycené mastné kyseliny
3 g
Trans mastné kyseliny
0,9 g
Mononenasycené
10 g
Polynenasycené
2 g
Cholesterol
0 mg
Vláknina
13 g
Sůl
2 g
Voda
332 g
Vápník
174 mg
PHE
2 802 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů