menu
menu
search close
account

Slané celerové placičky

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
Veronika Hanzlíková

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Ingredience

5 porcí
150 x 1 g
200 x 1 g
150 x 1 g
120 x 1 g
kus (55 g)
2 x 1 g

Postup přípravy receptu

1
Očistěte celerovou bulvu a dejte vařit brambory ve slupce. Mezitím si nastrouhejte do mísy celer. Máslo vyndejte z lednice a nechte změknout, nebo ho rovnou nastrouhejte do mísy k celeru.
2
K nastrouhanému celeru a máslu přidejte krupičku (začněte na 100 g), vejce a sůl.
3
Vychladnuté brambory oloupejte a ke směsi nastrouhejte i brambory. Pořádně promíchejte a vypracujte těsto.
4
Pokud se vám zdá příliš řídké, přidávejte postupně krupičku.
5
Zapněte troubu na horkovzduch na 200°C a připravte si plechy vyložené pečícím papírem.
6
Z těsta udělejte v rukou malé placičky zhruba stejné výšky a posypte je kořením a semínky podle svojí chuti (pro dospěláky můžete ještě placičky trochu opepřit).
7
Placičky dejte na plech a pečte při teplotě do jemného zhnědnutí (zhruba 10-20 minut podle druhu brambor a množství použité krupičky).

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Energetická hodnota
7 168 kJ
Bílkoviny
30 g
Sacharidy
151 g
Cukry
11 g
Tuky
108 g
Nasycené mastné kyseliny
59 g
Trans mastné kyseliny
3 g
Mononenasycené
34 g
Polynenasycené
5 g
Cholesterol
525 mg
Vláknina
13 g
Sůl
2 g
Voda
198 g
Vápník
168 mg
PHE
1 508 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách