menu
menu
search close
account

Sekaná svíčková

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
18.02.2020

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Postup přípravy receptu

1
Máme-li neochucené maso, tak ho osolíme a opepříme. Z mletého masa vytvarujeme bochník podle tvaru pekáče nebo podle své vlastní fantazie a libosti a vložíme do suchého pekáče.
2
Přidáme nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu na kostičky a špek (ten na plátky). Kolem masa rozdrobíme masox, přilijeme vodu (aby bylo maso aspoň do 3/4 zakryté) a přisypeme koření Divočina (s ním opatrně, může pak nahořknout omáčku - stačí cca 1-2 polévkové lžíce). Nesolíme!
3
Dáme zakryté péct asi hodinu při 180-200 stupňů. Před koncem můžeme tak na 10-15 minut odkrýt, aby se na mase udělala křupavá kůrčička. Po dopečení vyjmeme maso a špek (ten, pokud někdo nejí, tak vyhodíme, jinak se může klidně při servírování přidat na talíř. Mamka ho mixuje se zeleninou) a výpek slijem do hrnce.
4
Zde všechno rozmixujeme a pokud je málo, tak přilijeme vodu a pak i podle potřeby zahustíme hladkou moukou s mlékem, povaříme. Vlijeme smetanu a ještě můžeme trochu zašlehat, aby se to "nadýchalo". Přilijeme šťávu z citronu, pokud se zdá málo, tak i dosolíme a dopepříme.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Energetická hodnota
8 474 kJ
Bílkoviny
104 g
Sacharidy
5 g
Cukry
3 g
Tuky
177 g
Nasycené mastné kyseliny
79 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0 g
Polynenasycené
0,01 g
Cholesterol
0,1 mg
Vláknina
0,13 g
Sůl
8 g
Voda
4 g
Vápník
3 mg
PHE
5 225 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách