Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Rychlý pilaf s lilkem, fenyklem, kurkumou a jasmínovou rýží

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Ingredience

4 porce
230 x 1 g
500 x 1 ml
380 x 1 g
3 x porce (3 g)
115 x 1 g
220 x 1 g
lžíce (10 ml)
10 x 1 g
50 x 1 g
2 x 1 g
2 x 1 g
2 x 1 g
10 x 1 g

Postup přípravy receptu

1
Na rozpáleném olivovém oleji ve větším hrnci orestujeme nakrájenou červenou cibuli s prolisovaným česnekem dosklovata.
2
Přidáme nadrobno nakrájený lilek, fenykl, promytou rýži a směs tři minuty restujeme.
3
Potom ji zalijeme s 500 ml vody, osolíme a opepříme. Pilaf vaříme pod pokličkou přibližně 12 minut, přičemž ho občas promícháme. V případě potřeby dolijeme ještě trochu vody.
4
Ke konci do něj vmícháme nasekané mandle, med, čerstvé bylinky a povaříme jej ještě 3-5 minut odkrytý, dokud není rýže hotová.
5
Před servírováním můžeme pilaf pokapat trochou olivového oleje.
Pilaf je v klasické verzi rýžové jídlo, ve kterém jsou jednotlivá zrnka rýže oddělené, tedy se nelepí. V tomto receptu je však rozvařený lilek, který zajistí to správně propojení surovin. Pokud byst si přáli pilaf připravit v "suché" verzi, pak klidně lilek jen orestuje v jiné pánvi na lžičce oleje a zamíchejte ho do rýže až nakonec.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota
1 511 kcal
Bílkoviny
38 g
Sacharidy
238 g
Cukry
38 g
Tuky
40 g
Nasycené mastné kyseliny
4 g
Trans mastné kyseliny
0,6 g
Mononenasycené
24 g
Polynenasycené
7 g
Cholesterol
0 mg
Vláknina
27 g
Sůl
2 g
Voda
870 g
Vápník
258 mg
PHE
1 883 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů