REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
Rizoto s vepřovými nudličkami
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
4 porce
200 x 1 g | |
200 x 1 g | |
2 x porce (50 g) | |
10 x 1 g | |
4 x lžíce (10 ml) | |
10 x 1 g | |
5 x 1 g | |
balení (180 g) | |
15 x 1 g | |
1 g | |
500 x 1 ml |
Postup přípravy receptu
1
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Do velké a hluboké pánve nalijeme olej. Když je olej správně rozehřátý, přidáme cibuli a česnek.
2
Restujeme až do zesklovatění. Pak přisypeme koření v tomto pořadí - paprika - kari - pepř. A chvíli restujeme.
3
Přidáme osolené vepřové nudličky. Podle potřeby doplníme ještě olej a restujeme téměř do měkka. Cca 5-7 minut.
4
Pak přidáme po částech vodu. Rozmícháme a necháme probublat 3-4 minuty.
5
Do probublávající směsi přisypeme rýži, kterou promícháme a necháme vařit 10-15 minut. Rýže v průběhu vaření do sebe natáhne vývar z masa a koření, proto hlídáme vodu, aby se nevyvařila. Vždy musí být rýže lehce pod hladinou vzniklé husté omáčky.
6
Jídlo je hotové v momentě, když je rýže měkká. Vypneme vaření. Přidáme ještě kelímek zakysané smetany. Dobře promícháme, popřípadě ještě dochutíme - sůl, pepř, zelené bylinky a necháme ještě chvilku ustát.
7
Po schladnutí servírujeme do misek.
celková doba přípravy a vaření je 45 minut
Kategorie
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 1 776 kcal |
Bílkoviny | 63 g |
Sacharidy | 189 g |
Cukry | 19 g |
Tuky | 83 g |
Nasycené mastné kyseliny | 26 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 12 g |
Polynenasycené | 24 g |
Cholesterol | - |
Vláknina | 9 g |
Sůl | 1 g |
Voda | 594 g |
Vápník | 42 mg |
PHE | 3 439 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Krkonošská kuřecí játra
Kuřecí maso v mandlovém těstíčku
pšenice se zeleninou a kuřetem
Brambor s přirodním plátkem z kuřete a zeleninivý salátek
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů