Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Rizoto s vepřovými nudličkami

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Postup přípravy receptu

1
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Do velké a hluboké pánve nalijeme olej. Když je olej správně rozehřátý, přidáme cibuli a česnek.
2
Restujeme až do zesklovatění. Pak přisypeme koření v tomto pořadí - paprika - kari - pepř. A chvíli restujeme.
3
Přidáme osolené vepřové nudličky. Podle potřeby doplníme ještě olej a restujeme téměř do měkka. Cca 5-7 minut.
4
Pak přidáme po částech vodu. Rozmícháme a necháme probublat 3-4 minuty.
5
Do probublávající směsi přisypeme rýži, kterou promícháme a necháme vařit 10-15 minut. Rýže v průběhu vaření do sebe natáhne vývar z masa a koření, proto hlídáme vodu, aby se nevyvařila. Vždy musí být rýže lehce pod hladinou vzniklé husté omáčky.
6
Jídlo je hotové v momentě, když je rýže měkká. Vypneme vaření. Přidáme ještě kelímek zakysané smetany. Dobře promícháme, popřípadě ještě dochutíme - sůl, pepř, zelené bylinky a necháme ještě chvilku ustát.
7
Po schladnutí servírujeme do misek.
celková doba přípravy a vaření je 45 minut

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota
1 776 kcal
Bílkoviny
63 g
Sacharidy
189 g
Cukry
19 g
Tuky
83 g
Nasycené mastné kyseliny
26 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
12 g
Polynenasycené
24 g
Cholesterol
-
Vláknina
9 g
Sůl
1 g
Voda
594 g
Vápník
42 mg
PHE
3 439 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů