REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
Řízek z vepřové panenky smažený na sádle, bramborový salát
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
4 porce
800 x 1 g | |
200 x 1 g | |
4 x kus (55 g) | |
100 g | |
150 x 1 g | |
2 x špetka (2 g) | |
2 x porce (2 g) | |
500 x 1 g | |
200 x 1 g | |
150 x 1 g | |
150 x 1 g | |
70 x 1 g | |
20 g | |
30 x 1 g | |
30 x 1 g | |
30 x 1 g |
Postup přípravy receptu
1
Vepřovou panenku očistíme, naklepeme, osolíme, opepříme. Obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Smažíme na rozpáleném sádle do zlatova.
2
Neoloupané brambory a kořenovou zeleninu uvaříme do měkka v osolené vodě. Dvě vejce uvaříme natvrdo.
3
Brambory, kořenovou zeleninu a vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky.
4
Cibuli a sterilované okurky nakrájíme najemno.
5
Přidáme hrášek, majonézu, hořčici, sůl, pepř a vše důkladně promícháme a dáme do lednice vychladnout.
6
TIP: Aby byly brambory po uvaření pevné a tuhé, připravte salát z brambor varného typu A, který je na to optimální. Variantou mohou být také odrůdy s červenou barvou slupky (opět varný typ A).
Alternativou ke klasické štědrovečerní večeři v podobě smaženého kapra jsou vepřové řízečky. V našem receptu jsme je nachystali z libové vepřové panenky. Nemohli jsme k nim připravit nic jiného než bramborový salát. Na ten se opravdu těšte, protože jsme si s jeho recepturou pořádně pohráli. Lákavými barvami zalahodí nejen chuťovým pohárkům, ale také oku. Až budete v obchodě vybírat maso, vejce, brambory a další potřebné suroviny, vyplatí se zakoupit ty nejkvalitnější. Na obalu se pyšní některou ze značek kvality, jako jsou např. Klasa, Regionální potravina či BIO. Pojďme na to, Ježíšek už pomalu cinká na zvonek.
Kategorie
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 4 755 kcal |
Bílkoviny | 246 g |
Sacharidy | 379 g |
Cukry | 41 g |
Tuky | 246 g |
Nasycené mastné kyseliny | 85 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 80 g |
Polynenasycené | 26 g |
Cholesterol | 1 563 mg |
Vláknina | 37 g |
Sůl | 9 g |
Voda | 562 g |
Vápník | 563 mg |
PHE | 12 322 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Krkonošská kuřecí játra
Kuřecí maso v mandlovém těstíčku
pšenice se zeleninou a kuřetem
Brambor s přirodním plátkem z kuřete a zeleninivý salátek
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů