Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Řízek z vepřové panenky smažený na sádle, bramborový salát

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Ingredience

4 porce
800 x 1 g
200 x 1 g
4 x kus (55 g)
100 g
150 x 1 g
2 x špetka (2 g)
2 x porce (2 g)
500 x 1 g
200 x 1 g
150 x 1 g
150 x 1 g
70 x 1 g
20 g
30 x 1 g
30 x 1 g
30 x 1 g

Postup přípravy receptu

1
Vepřovou panenku očistíme, naklepeme, osolíme, opepříme. Obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Smažíme na rozpáleném sádle do zlatova.
2
Neoloupané brambory a kořenovou zeleninu uvaříme do měkka v osolené vodě. Dvě vejce uvaříme natvrdo.
3
Brambory, kořenovou zeleninu a vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky.
4
Cibuli a sterilované okurky nakrájíme najemno.
5
Přidáme hrášek, majonézu, hořčici, sůl, pepř a vše důkladně promícháme a dáme do lednice vychladnout.
6
TIP: Aby byly brambory po uvaření pevné a tuhé, připravte salát z brambor varného typu A, který je na to optimální. Variantou mohou být také odrůdy s červenou barvou slupky (opět varný typ A).
Alternativou ke klasické štědrovečerní večeři v podobě smaženého kapra jsou vepřové řízečky. V našem receptu jsme je nachystali z libové vepřové panenky. Nemohli jsme k nim připravit nic jiného než bramborový salát. Na ten se opravdu těšte, protože jsme si s jeho recepturou pořádně pohráli. Lákavými barvami zalahodí nejen chuťovým pohárkům, ale také oku. Až budete v obchodě vybírat maso, vejce, brambory a další potřebné suroviny, vyplatí se zakoupit ty nejkvalitnější. Na obalu se pyšní některou ze značek kvality, jako jsou např. Klasa, Regionální potravina či BIO. Pojďme na to, Ježíšek už pomalu cinká na zvonek.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota
4 755 kcal
Bílkoviny
246 g
Sacharidy
379 g
Cukry
41 g
Tuky
246 g
Nasycené mastné kyseliny
85 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
80 g
Polynenasycené
26 g
Cholesterol
1 563 mg
Vláknina
37 g
Sůl
9 g
Voda
562 g
Vápník
563 mg
PHE
12 322 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů