REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Pudingový dezert s jahodami
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
4 porce
porce (50 g) | |
porce (120 g) | |
porce (10 g) | |
100 g | |
2 x malý kus (50 g) | |
2 x lžíce (10 g) | |
balení (12 g) | |
porce (60 g) |
Postup přípravy receptu
1
Z mouky, vejce a cukru uděláme korpus klasickým smícháním surovin. Pro nadýchanější chuť můžeme nejprve rozšlehat žloutky s cukrem, smíchat to s moukou a kypřícím práškem a z bílků udělat sníh a opatrě vmíchat. Pro zdravější a chutnější verzi můžeme část mouky nahradit mletým kokosem.
2
V malé dortové formě pečeme na 180° asi 30 min. Upečený korpus necháme lehce vychladnout a pak ho rozkrojíme.
3
Mezitím si připravíme puding, který uděléme trochu hustší a po jeho uvařené do něj vmícháme zakysanou smetanu (nebo místo ní můžeme dát tvaroh).
4
Na spodní polovinu korpusu nalejeme polovinu pudingu, poklademe plátky jaho a zalijeme druhou polovinou.
5
Poté přiklopíme horní částí korpusu, kterou ozdobíme jahodami a zasypeme kokosem. Dáme vychladnout a až puding zatuhne, můžeme podávat!
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 863 kcal |
Bílkoviny | 35 g |
Sacharidy | 113 g |
Cukry | 38 g |
Tuky | 28 g |
Nasycené mastné kyseliny | 15 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 5 g |
Polynenasycené | 2 g |
Cholesterol | 433 mg |
Vláknina | 11 g |
Sůl | 6 g |
Voda | 0,39 g |
Vápník | 122 mg |
PHE | 1 772 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Mrkvovo-jablečný perník
Jáhly v mléce s arašídovým máslem a ovocem
Strouhaná buchta s ovocem
Mug cake bez lepku
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů