REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Pomazánka s pečenými paprikami a fetou
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
6 porcí
100 g | |
velký kus (150 g) | |
80 x 1 g | |
kus (50 g) | |
2 x porce (3 g) | |
porce (10 g) | |
10 x 1 g | |
10 g | |
1 g |
Postup přípravy receptu
1
Troubu předehřejeme asi na 180 °C a na plechu do ní vložíme omytou celou papriku. Tu necháme péct do změknutí. Když je paprika měkká, vyjmeme ji z trouby a ihned vložíme do mikrotenového sáčku, kde ji necháme cca 5 minut zapařit, aby se dobře vyloupla ze slupky.
2
Mezitím si nadrobno nasekáme olivy, kapary, červenou cibuli, česnek i petrželku, vše vložíme do mísy a přidáme Flora s máslem spolu s nastrouhaným sýrem feta.
3
Papriku vyjmeme ze sáčku, oddělíme stopku s jádřincem a zbavíme ji slupky. Hladkou dužinu bez jadérek rozkrájíme téměř na kaši a vložíme spolu s ostatními ingrediencemi do mísy, kde vše dobře zamícháme.
4
Dochutíme špetkou řeckého sena a podáváme s bílým chlebem, bagetou či focacciou.
5
Tip: Pokud se vám nechce připravovat s pečením papriky, můžete si koupit již připravenou paprikovou pastu.
Kategorie
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 960 kcal |
Bílkoviny | 16 g |
Sacharidy | 22 g |
Cukry | 11 g |
Tuky | 89 g |
Nasycené mastné kyseliny | 30 g |
Trans mastné kyseliny | 0,76 g |
Mononenasycené | 19 g |
Polynenasycené | 38 g |
Cholesterol | 71 mg |
Vláknina | 5 g |
Sůl | 1 g |
Voda | 58 g |
Vápník | 431 mg |
PHE | 787 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Avokádová pomazánka z tvarohu
Celerovo mrkvová pomazánka s domácí lučinou a vajíčkem
Pikantní fazolová pomazánka s tofu
Majdina Lučinka
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů