menu
menu
search close
account

Pomalu kynutá babka se skořicí

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravíme z mléka, 5 g kokosového cukru a droží kvásek - mléko s cukrem ohřejeme tak, abychom v něm udrželi prst (pozor, nesmí být horké ani vlažné), poté do něj rozdrobíme droždí, přikryjeme utěrkou a dáme na 15 minut do tepla vykynout. Rozpustíme máslo, které necháme schladnout.
2
Smícháme obě mouky, kokosový cukr, dva žloutky, přidáme kvásek a máslo a vypracujeme vláčné těsto. To necháme opět pod utěrkou na teplém místě kynout. Těsto by mělo mít minimálně dvojnásobek původního objemu, může kynout i 6 hodin. Kdo ale nechce čekat, nechá kynout +- hodinu.
3
Připravíme si náplň - jablko oloupeme, očistíme a nakrájíme na kousky, které rozmixujeme do hladkého pyré. Přidáme skořici a xylitol.
4
Těsto rozválíme na obélník zhruba 50x30 cm, potřeme po celé ploše náplní a po delší straně zarolujeme do rolády. Tu poté rozřízneme podélně na půl. Spojíme si kraj a smotáme obě části do copu ideálně částí, kde kouká náplň, vždy nahoru. Vytvořený cop "srazíme" k sobě tak, aby se nám vešel do srnčího hřbetu (forma cca 30x10 cm) a necháme ještě zhruba půl hodiny kynout.
5
Vytvořenou babku posypeme na malé kousky nakrájenými kešu ořechy a mandlemi a dáme péct do trouby předehřáté na 180° zhruba na 20-30 minut dle typu trouby. Zkoušíme špejlí.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Energetická hodnota
8 008 kJ
Bílkoviny
50 g
Sacharidy
287 g
Cukry
54 g
Tuky
61 g
Nasycené mastné kyseliny
33 g
Trans mastné kyseliny
0,84 g
Mononenasycené
0,01 g
Polynenasycené
0,28 g
Cholesterol
70 mg
Vláknina
36 g
Sůl
0,41 g
Voda
86 g
Vápník
176 mg
PHE
2 486 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách