REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Poháry s třemi druhy krémů, ovocem a drobeným korpusem
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
8 porcí
80 x 1 g | |
10 x 1 g | |
5 x 1 g | |
malý kus (50 g) | |
150 x 1 g | |
15 x 1 g | |
400 x 1 g | |
30 x 1 g | |
200 x 1 ml | |
20 x 1 g | |
300 x 1 g | |
150 x 1 g | |
1 g |
Postup přípravy receptu
1
Jako první upečeme korpus - na ten použijeme 80 g špaldové mouky, 10 g kakaa, jedlou sodu, 1 vejce, 50 g bílého jogurtu 3,7%, 15 g řepkového oleje a sladidlo dle chuti. Korpus po upečení a vychladnutí nadrobíme na malé kousky.
2
V pohárech pak začneme nejprve tvarohovo-kokosovou vrstvou. Smícháme si 250 g tvarohu se 100 g bílého jogurtu 3,7% a se 30 g strouhaného kokosu. Sladíme podle chuti (v našem případě nekalorickým sladidlem). Směs navrstvíme a na ní nasypeme třetinu z rozdrobeného korpusu.
3
Další krémová vrstva bude pudinkovo-tvarohová. Z poloviny sáčku klasického pudinku (cca 20 g) si uvaříme pudink ve 200 ml mléka. Do něj ještě za tepla zašleháme zbylých 150 g tvarohu. Osladíme zase podle své chuti. Znovu zasypeme rozdrobeným korpusem.
4
Jako poslední krémovou vrstvu si pouze smícháme 300 g smetanového 10% jogurtu s nadrobno nakrájenými jahodami a znovu osladíme podle chuti. Na tuto poslední vrstvu pak nasypeme zbylý rozdrobený korpus. Můžeme si nechat i několik jahod na ozdobu.
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 1 674 kcal |
Bílkoviny | 93 g |
Sacharidy | 129 g |
Cukry | 52 g |
Tuky | 83 g |
Nasycené mastné kyseliny | 49 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 14 g |
Polynenasycené | 6 g |
Cholesterol | 216 mg |
Vláknina | 19 g |
Sůl | 4 g |
Voda | 218 g |
Vápník | 826 mg |
PHE | 4 645 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Mrkvovo-jablečný perník
Avokádové lívanečky
Koláč s tvarohem a jablky na listovém těstě
Strouhaná buchta s ovocem
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů