Kalorické Tabulky
star star star star star_half

Perfektní květák na indický způsob

({{foodstuff.foodstuff.foodstuffBrandTitle}})
Hodnocení receptu
Recept jsi již ohodnotil/a
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
Ingredience
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
800 x 1 g
250 x 1 g
50 x 1 g
2 x porce (3 g)
10 x 1 g
2 x sklenice (250 ml)
5 x 1 g
2 x 1 g
edit
Zapiš si tyto ingredience do chytrého jídelníčku
Budeš přesně vědět, kolik recept obsahuje kalorií a nutrientů.
close
porce % 1 g
edit Zapsat do jídelníčku
Premium uživatelé nevidí reklamy
Postup přípravy receptu
1
Květák omyjeme, rozebereme na malé růžičky a pokládáme je na plech vyložený pečícím papírem.
2
Květák pečeme 10 minut při 220 stupních.
3
Rýži propláchneme pod studenou vodou, zalijeme ji dvojnásobným množstvím vody, osolíme podle chuti a vaříme doměkka (zhruba 13 minut).
4
Ve větším hrnci na rozpáleném másle (nebo oleji) osmažíme nakrájenou cibuli.
5
Následně přidáme prolisované stroužky česneku, koření, nastrouhaný zázvor, sůl a minutu mícháme.
6
Potom do hrnce přidáme kokosové mléko, oloupaná rajčata a omáčku necháme přejít varem.
7
Poté doporučuji omáčku rozmixovat pomocí tyčového mixéru dohladka.
8
Nakonec do vroucí omáčky přidáme upečený květák a ještě 5 minut vaříme.
9
Hotový květák s omáčkou podáváme spolu s uvařenou rýží a jídlo dozdobíme petrželkou.
Pokud byste si chtěli recept připravit v ještě dietnější verzi, pak můžete kokosové mléko nahradit light verzí. Použijte však hustý typ mléka z plechovky nebo z malého kartonu, klasické tekuté kokosové mléko totiž bude příliš řídké a omáčku nezahustí. Tento recept chutná ještě lépe druhý nebo třetí den po uvaření, poněvadž květák krásně nasákne všechno koření z omáčky. Recept je tedy ideální připravit alespoň den předem. V případě, že místo másla použijete jen olej, pak bude pokrm veganský. V receptu jsem použila rýži Basmati, která se hojně využívá v těchto indických nebo podobných exotických receptech. Perfektně se hodí ke kari. Díky tomu, že neobsahuje tolik škrobu jako jiné druhy rýže, tak se po uvaření nelepí a její zrnka jsou krásně oddělená. Před vařením se rýže doporučuju propláchnout, aby se zbavila většiny škrobu.
{{data.energy}}2 086 kcal
Také {{data.energyAlt}}8 736 kJ ● Energetická hodnota
fiber_manual_record
Bílkoviny
{{data.protein}}53 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.protein | number: 0}} g
fiber_manual_record
Sacharidy
{{data.carbohydrate}}274 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukry
{{data.sugar}} 55 g
fiber_manual_record
Tuky
{{data.fat}}84 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.fat | number: 0}} g
Nasycené mastné kyseliny
{{data.saturatedFattyAcid}} 66 g
Trans mastné kyseliny
{{data.transFattyAcid}} 0,27 g
Mononenasycené
{{data.monoSaturated}} 3 g
Polynenasycené
{{data.polySaturated}} 2 g
Cholesterol
{{data.cholesterol}} 24 mg
Vláknina
{{data.fiber}} 28 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.fiber}} g
Sůl
{{data.salt}} 4 g
Voda
{{data.water}} 1 291 g
Vápník
{{data.calcium}} 247 mg
PHE
{{data.phe}} 2 395 mg
{{calculated.percentage}}%
Z doporučeného denního příjmu
Přesnější odhad denního příjmu
Uprav svůj profil níže a ulož
Žena
Muž
Chci
Zhubnout
Nabrat svaly
Být fit
Rok narození
Výška
cm
Hmotnost
kg
Míra denní aktivity
Dle vyplněných aktivit Sedavý Lehce aktivní Středně aktivní Velmi aktivní Extrémně aktivní
Ulož svůj profil pro 250 000 potravin
keyboard_arrow_left
Zpět
Dokonči svůj profil
Cílová hmotnost
kg
Cílovou hmotnost můžeš později zadat v aplikaci.
Cílovou hmotnost můžeš později zadat v aplikaci.
warning {{targetWeightMessage}}
{{targetWeightMessageText}}
Vytvoř svůj účet
{{errors.message}}
Registrace přes Facebook
mail
Registrace přes e-mail
Mám zájem o zasílání newsletterů od Kalorických Tabulek s tipy na zdravější životní styl
keyboard_arrow_left
Zpět
Registruj se
E-mail
Heslo
visibility
Heslo musí mít alespoň 6 znaků!
{{errors.message}}
Registruj se
keyboard_arrow_left
Zpět
Odeslali jsme Ti verifikační e-mail!
Do pár minut Ti přijde verifikační e-mail na {{profile.email}}. V e-mailu klikni na tlačítko “Dokonči registraci” a poté se přihlas.
Přihlásit
keyboard_arrow_left
Zpět
Přihlásit se
E-mail
Heslo
visibility
{{errors.message}}
Přihlásit
Zapomenuté heslo?
keyboard_arrow_left
Zpět
Zapomenuté heslo?
Zadej e-mail uvedený při registraci. Poté Ti na tento e-mail bude zasláno nové heslo.
E-mail
Odeslat
keyboard_arrow_left
Zpět
Odesláno
Na e-mail bylo zasláno nové heslo!
Přihlásit
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
fiber_manual_record Sacharidy
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
fiber_manual_record Tuky
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
fiber_manual_record Bílkoviny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
fiber_manual_record Sacharidy
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
fiber_manual_record Cukry
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
fiber_manual_record Tuky
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Premium uživatelé nevidí reklamy
Recepty a ingredience
můžeš uložit do jídelníčku
Jednoduchý přehled kategorií
Získej lepší kontrolu nad příjmem a výdejem kalorií.
Statistiky na cestě k cílové váze
Urči svou cílovou váhu a sleduj svůj postup.
Inspiruj se recepty a jídelníčky
Odemkni obrovskou databázi potravin.
Začít dnes
Dostupnost:  Web iOS  Android