REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
Pečený pstruh s koprem a brambory
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
2 porce
700 x 1 g | |
3 x malá porce (100 g) | |
porce (20 g) | |
porce (50 g) | |
150 x 1 g | |
porce (10 g) | |
lžička (5 g) | |
velká porce (3 g) | |
lžíce (10 ml) |
Postup přípravy receptu
1
Ryby omyjte, osušte papírovou utěrkou a osolte a opepřete.
2
Citron nakrájejte na kolečka a vložte ho do naříznutého pstruha spolu s očištěnými větvičkami kopru.
3
Vrchní stranu ryby nařízněte párkrát křížem a pečte zakápnutou olivovým olejem na pečicím papíru v troubě předehřáté na 180 stupňů 15 minut.
4
Mezitím uvařte přílohové brambory.
5
Rybu a brambory podávejte s rozpuštěným máslem a čerstvou, posekanou petrželovou natí.
Ryba připravovaná na ohni je sice jedinečná, ale pokud k tomu nemá člověk ideální podmínky, nepohrdne ani tou pečenou z trouby. Záleží samozřejmě na její kvalitě i způsobu přípravy. Jestliže jste doposud váhali, jak na to, teď máte šanci zkusit si recept, který zvládne i kulinární začátečník. Na pstruhu si určitě pochutnáte. Řadí se mezi lososovité ryby, jež jsou čím dál tím více oblíbené. Jejich maso je bílé s tmavšími okraji a chuť příjemně jemná. A protože je třeba rybí maso trochu zvýraznit, podtrhnout jeho chuť, nechybí v našem receptu kopr, petržel a citron.
Kategorie
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 2 661 kcal |
Bílkoviny | 137 g |
Sacharidy | 63 g |
Cukry | 2 g |
Tuky | 202 g |
Nasycené mastné kyseliny | 73 g |
Trans mastné kyseliny | 4 g |
Mononenasycené | 47 g |
Polynenasycené | 6 g |
Cholesterol | 360 mg |
Vláknina | 7 g |
Sůl | 5 g |
Voda | 80 g |
Vápník | 157 mg |
PHE | 6 808 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Polévka z červené čočky
salát s čočkou, hořčičnou zálivkou a sumečkem
placičky z mozzarelly
Grilovaný losos s brokolicovou rýží
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů