REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
Palačinky s dušenými jablky
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
4 porce
2 x malá sklenice (200 ml) | |
2 x 100 g | |
2 x kus (55 g) | |
balení (20 g) | |
lžička (5 g) | |
2 x lžíce (10 ml) | |
4 x malý kus (100 g) | |
5 x porce (10 g) | |
8 x 10 g | |
10 x 1 ml | |
2 g | |
lžíce (10 ml) | |
velká porce (20 g) | |
100 g |
Postup přípravy receptu
1
Umytá jablka oloupejte a nakrájejte na kostky.
2
V hrnci rozpusťte máslo, přidejte jablka, cukr a citronovou šťávu a duste zhruba 10 minut přiklopené, dokud jablka nezměknou.
3
Odklopte a přidejte skořici a rum. Směs vařte na mírném plamenu.
4
Na palačinky smíchejte mouku, mléko, vejce a sůl s cukrem.
5
Rozpalte olej a po naběračkách smažte palačinky z obou stran.
6
Podávejte s dušenými jablky, jogurtem a vlašskými ořechy.
Jablka jsou jednou z mála potravin, kterou seženete během celého roku. Přesto jsou stále chuťově dobrá. Jestliže je nestačíte sníst do té doby, než trochu zvrásní, klidně je pak použijte do palačinek. Poduste je na másle s trochou skořice a rumu a rázem si navodíte příjemnou vzpomínku na Vánoce. Aby bylo jídlo více komplexní, podávejte ho s bílým jogurtem a vlašskými ořechy. Až budete kupovat jogurt, sledujte na etiketě jeho složení. Ne všechny totiž obsahují probiotika, která podporují zažívání a imunitu.
Kategorie
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 2 517 kcal |
Bílkoviny | 59 g |
Sacharidy | 328 g |
Cukry | 173 g |
Tuky | 100 g |
Nasycené mastné kyseliny | 39 g |
Trans mastné kyseliny | 1 g |
Mononenasycené | 29 g |
Polynenasycené | 27 g |
Cholesterol | 594 mg |
Vláknina | 21 g |
Sůl | 5 g |
Voda | 745 g |
Vápník | 808 mg |
PHE | 2 937 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Mrkvovo-jablečný perník
Jáhly v mléce s arašídovým máslem a ovocem
Avokádové lívanečky
Bebe kekse
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů