Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Palačinky s dušenými jablky

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Ingredience

4 porce
2 x malá sklenice (200 ml)
2 x 100 g
2 x kus (55 g)
balení (20 g)
lžička (5 g)
2 x lžíce (10 ml)
4 x malý kus (100 g)
5 x porce (10 g)
8 x 10 g
rum
10 x 1 ml
2 g
lžíce (10 ml)
velká porce (20 g)
100 g

Postup přípravy receptu

1
Umytá jablka oloupejte a nakrájejte na kostky.
2
V hrnci rozpusťte máslo, přidejte jablka, cukr a citronovou šťávu a duste zhruba 10 minut přiklopené, dokud jablka nezměknou.
3
Odklopte a přidejte skořici a rum. Směs vařte na mírném plamenu.
4
Na palačinky smíchejte mouku, mléko, vejce a sůl s cukrem.
5
Rozpalte olej a po naběračkách smažte palačinky z obou stran.
6
Podávejte s dušenými jablky, jogurtem a vlašskými ořechy.
Jablka jsou jednou z mála potravin, kterou seženete během celého roku. Přesto jsou stále chuťově dobrá. Jestliže je nestačíte sníst do té doby, než trochu zvrásní, klidně je pak použijte do palačinek. Poduste je na másle s trochou skořice a rumu a rázem si navodíte příjemnou vzpomínku na Vánoce. Aby bylo jídlo více komplexní, podávejte ho s bílým jogurtem a vlašskými ořechy. Až budete kupovat jogurt, sledujte na etiketě jeho složení. Ne všechny totiž obsahují probiotika, která podporují zažívání a imunitu. 

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota
2 517 kcal
Bílkoviny
59 g
Sacharidy
328 g
Cukry
173 g
Tuky
100 g
Nasycené mastné kyseliny
39 g
Trans mastné kyseliny
1 g
Mononenasycené
29 g
Polynenasycené
27 g
Cholesterol
594 mg
Vláknina
21 g
Sůl
5 g
Voda
745 g
Vápník
808 mg
PHE
2 937 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů