REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Ovocný dort bez cukru
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
8 porcí
100 g | |
100 g | |
2 x malý kus (50 g) | |
balení (15 g) | |
125 x 1 g | |
0,5 g | |
balení (250 g) | |
200 g | |
4 x 100 g | |
2 x porce (15 g) | |
balení (10 g) |
Postup přípravy receptu
1
Korpus: Najemno rozemleté vločky (můžete nahradit i mandlovou moukou) smícháme s kokosovou moukou a práškem do pečiva. Přidáme "mokré" ingredience: rozpuštěné máslo, vejce. Podle chuti můžeme přidat nasekané ořechy, slunečnicová semínka ..... Osladíme lžící medu nebo stévií. Do pekáčku nebo dortové formy vložíme pečicí papír, směs vlijeme a pečeme v rozehřáté troubě na 180 - 200 stupňů cca 40 minut. Je-li korpus hotový, zapíchnutá špejle je po vyjmutí z korpusu suchá.
2
Náplň: V malém kastrůlku rozehřejeme na troše vody mraženou lesní směs ovoce, lehce rozmixujeme. V misce smícháme kysanou smetanu s tvarohem (můžeme použít i mascarpone s riccotou), vlijeme ovoce a promícháme. Osladíme medem, přidáme vanilku nebo vanilkovou esenci.
3
Jakmile je korpus hotový, připravíme si podle návodu želatinu. Pomalu ji vlijeme do směsi tvarohu, smetany a ovoce. Vzniklý krém pak nalijeme na korpus, ponecháme ve formě a dáme vychladit do ledničky.
4
Ozdobíme lesním ovocem a nastrouhanou hořkou a bílou čokoládou, kokosem....
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 2 578 kcal |
Bílkoviny | 79 g |
Sacharidy | 173 g |
Cukry | 92 g |
Tuky | 164 g |
Nasycené mastné kyseliny | 103 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 4 g |
Polynenasycené | 2 g |
Cholesterol | 764 mg |
Vláknina | 72 g |
Sůl | 5 g |
Voda | 74 g |
Vápník | 82 mg |
PHE | 3 937 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Mrkvovo-jablečný perník
Letní svěží buchta s lesním ovocem
Avokádové lívanečky
Batátové brownies
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů