Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Obrácený vločkový koláč

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Postup přípravy receptu

1
Kulatou koláčovou formu vymažeme máslem a dno poklademe celé rozpůlenými meruňkami vnitřky nahoru. Pokud jsou meruňky kyselé, posypu tuto vrstvu lžící oblíbeného sladidla nebo dvěma lžícemi rozinek. Meruňky posypu skořicí a 50 g jemných vloček. Na tuto vrstvu rozprostřu tvarohovou náplň, která vznikne smícháním uvedeného množství tvarohu, lžící sladidla, 60 ml mléka.
2
Nyní posypu zbytkem vloček, celý povrch rovnoměrně poliju 100 ml vody. Peču ve vyhřáté troubě 40 minut na 170 stupňů. Večer vyndám z trouby a ráno máme opět snídani na dva dny hotovou.
3
Pokud máte v zásobě opražené mandlové lupínky, které se u nás používají hojně, můžete jimi posypat švestky předtím, než je zasypete vločkami, koláč bude jemně křupat a krásně vonět.
4
Zvažovala jsem, jestli do receptu psát plátky másla na závěr, protože ty tam být nemusí. Tuk je nositelem chuti a koláči dodá na vůni atd. Jestliže ale hubnete nebo nejste s máslem ok, není nezbytnou součástí receptu a stačí, když místo 100 ml mléka na pokapání vloček dáte mléka 130 ml. Obdobně to platí s mlékem. Není nezbytné ho použít, vystačíte si i s vodou, ale chuťová i výživová hodnota koláče bude někde jinde.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota
1 813 kcal
Bílkoviny
81 g
Sacharidy
258 g
Cukry
104 g
Tuky
46 g
Nasycené mastné kyseliny
14 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
9 g
Polynenasycené
6 g
Cholesterol
237 mg
Vláknina
28 g
Sůl
0,37 g
Voda
164 g
Vápník
205 mg
PHE
4 032 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů