REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
Nepečený fitness čokoládový cheesecake
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
12 porcí
600 x 1 g | |
400 x 1 g | |
100 x 1 g | |
150 x 1 g | |
200 x 1 g | |
30 x 1 g | |
porce (30 g) | |
200 x 1 g | |
20 x 1 g | |
2 x lžíce (10 ml) | |
5 x 1 g | |
2 x lžíce (15 ml) |
Postup přípravy receptu
1
V sekáčku rozmixujeme dohromady všechny suroviny na těsto. Vodu přidáváme po lžících podle potřeby tak, aby bylo těsto jednolité, ale aby zase nebylo příliš mokré.
2
Hotové těsto zatlačíme na dno dortové formy (o průměru kolem 25 cm).
3
Ve velké míse smícháme dohromady řecký jogurt (případně i tvaroh), cream cheese, kakao, sladidlo a podle chuti i protein.
4
V menší misce rozmícháme želatinu s pár lžícemi vařící vody. Mícháme, dokud se nerozpustí.
5
K rozpuštěné želatině přidáme pár lžic čokoládového krému a důkladně je rozmícháme.
6
Takto připravenou želatinu následně vmícháme do celého čokoládového krému.
7
Čokoládový krém nalijeme na připravený korpus.
8
Cheesecake odložíme alespoň na 5 hodin do chladničky.
9
Nakonec dozdobíme čokoládový cheesecake malinami a mátou.
Pronikavou čokoládovou chuť mu dodává kvalitní holandské kakao, kterým vůbec nemusíte šetřit. Na oslazení jsem použila xylitol, díky němuž je náplň tohoto cheesecake bez cukru a má tak i méně kalorií a sacharidů. Použít však můžete i stévii, kokosový nebo třtinový cukr - podle toho jak velmi fit ho chcete mít. Do těsta však doporučuji přidat med, aby mělo správnou konzistenci. Na ztuhnutí náplně použijte 100% želatinu v prášku, to znamená, že želatina nesmí obsahovat žádné jiné ingredience. Pokud byste chtěli tento cheesecake bez lepku, na korpus z ovesných vloček použijte jejich bezlepkovou variantu. Fitness čokoládový cheesecake si můžete připravit s proteinem i bez něho - nic se ale nestane, když ho vynecháte. Pokud však protein přidáte, pak bude váš cheesecake obsahovat více bílkovin.
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 2 620 kcal |
Bílkoviny | 199 g |
Sacharidy | 254 g |
Cukry | 64 g |
Tuky | 51 g |
Nasycené mastné kyseliny | 30 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 1 g |
Polynenasycené | 0,33 g |
Cholesterol | 0 mg |
Vláknina | 67 g |
Sůl | 5 g |
Voda | 206 g |
Vápník | 935 mg |
PHE | 9 972 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Mrkvovo-jablečný perník
Jáhly v mléce s arašídovým máslem a ovocem
Avokádové lívanečky
Mug cake bez lepku
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů