REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Medvídkový dort
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
12 porcí
kus (133 g) | |
balení (25 g) | |
100 g | |
balení (28 g) | |
30 g | |
velká porce (20 g) |
Postup přípravy receptu
1
Připravíme si svůj oblíbený dortový korpus. Například klasický ze 4 vajec, 200 g polohrubé mouky a 200 g cukru. Našleháme žloutky s cukrem a smícháme s moukou a kypřícím práškem do pečiva. Z bílků uděláme sníh a opatrně vmícháme do směsi. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na dort. Pečeme v troubě na 180° cca 20 minut. Pro zdravější verzi použijeme špaldovou mouku a třtinový cukr.
2
Upečený dortový korpus rozřízneme na poloviny. Z horní poloviny vyřízneme tvar medvídka. Zbytek nevyhazujeme, ale rozdrobíme a použijeme jako dekoraci. Spodní korpus natřeme jahodovou marmeládou a položíme na něj medvídka z horního korpusu. Zbytek rozdrobeného korpusu posypeme do jeho okolí.
3
Uděláme si čokoládovou polevu z bílé a potom i hořké čokolády - čokoládu klasicky rozpustíme ve vodní lázni na másle. Na 1 čokoládu nám stačí cca 50 g másla. Případně se dá poleva koupit i hotová, ale doporučuji si ji udělat sám.
4
Tmavou čokoládou polejeme spodní díl korpusu (všude kromě medvídka). Potřeme ho i ze stran. Můžeme ozdobit kousky čokolády. Medvídka potřeme polevou z bílé čokolády a dozdobíme lentilkami, oříšky, nebo třeba piškoty.
5
Dáme vychladnout na pár hodin do ledničky a můžeme podávat!
Jednoduchý recept na hezký dort, který ocení hlavně děti. Doba přípravy 60 min.
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 1 518 kcal |
Bílkoviny | 19 g |
Sacharidy | 199 g |
Cukry | 135 g |
Tuky | 70 g |
Nasycené mastné kyseliny | 36 g |
Trans mastné kyseliny | 0,55 g |
Mononenasycené | 5 g |
Polynenasycené | 0,7 g |
Cholesterol | 48 mg |
Vláknina | 9 g |
Sůl | 0,54 g |
Voda | 14 g |
Vápník | 8 mg |
PHE | 941 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Mrkvovo-jablečný perník
Jáhly v mléce s arašídovým máslem a ovocem
Strouhaná buchta s ovocem
Mug cake bez lepku
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů