menu
menu
search close
account

Makový závin

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravte makovou náplň. V hrnci smíchejte mletý mák s polotučným mlékem, výslednou směs přiveďte k varu, poté ztlumte plamen na střední stupeň a vařte cca 10 minut do zhoustnutí. Poté vypněte ohřev a obsah hrnce nechte alespoň 20 minut chladnout při pokojové teplotě.
2
Mezitím si předehřejte troubu na 180 °C a připravte si větší plech, který vyložte pečicím papírem. Až maková náplň dostatečně vychladne, připravte si těsto na závin: do větší mísy prosejte špaldovou mouku, přidejte k ní tvaroh, třtinový cukr, vejce a rozpuštěný kokosový olej a pomocí vařečky ze směsi vypracujte kompaktní těsto. Hotové těsto přemístěte na vyložený plech a zde ho pomocí válečku vyválejte na obdélníkový plát o tloušťce přibližně 0,5 cm. Vyválený plát rovnoměrně potřete připravenou makovou náplní a poté ho zarolujte – začněte od jedné z delších stran a postupujte směrem k protější delší straně.
3
Plech s připraveným závinem přemístěte do předehřáté trouby a pečte přesně 25 minut při 180–190 °C.
4
Po upečení nechte závin alespoň 10 minut chladnout a následně ho nakrájejte na plátky široké 1–1,5 cm (celý závin vystačí na přibližně 35 plátků).
35 minut

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Energetická hodnota
11 802 kJ
Bílkoviny
102 g
Sacharidy
356 g
Cukry
93 g
Tuky
105 g
Nasycené mastné kyseliny
56 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
9 g
Polynenasycené
3 g
Cholesterol
474 mg
Vláknina
64 g
Sůl
0,25 g
Voda
353 g
Vápník
673 mg
PHE
5 078 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách